Techinside Google News
Techinside Google News

“Artık icat çıkaran bir nesil var”

Ankara'nın teknoloji yatırımlarında geride kaldığını ifade eden ASİAD Başkanı Barış Aydın, beyin göçünün önlenmesini istedi.
ASİAD Başkanı Barış Aydın
ASİAD Başkanı Barış Aydın

Ankara Üniversitesi ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Vakfı’nca (TÜSİAV) düzenlenen “İnovasyon, Ar-Ge ve Teknoparklar Sempozyumu”, Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, “Eskiden ‘icat çıkartma’ denirdi, şimdi icat çıkaran bir nesil var. Dünyayı çok yakından bilen, takip eden bir nesil var” derken beyin göçünün önlenmesini istedi.

Aydın, dünyada değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu ifade ederek, “Yedi milyarlık nüfusa sahip dünyada artık teknoloji ve hız çok önemli. Üniversitelerimize, üniversite öğrencilerimize, hocalarımıza, teknoparklarımıza çok büyük görev düşüyor” diye konuştu. Üniversiteler kadar iş dünyasının da elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Aydın, “Genel ve yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve sanayiciler ortak aklı buldukları noktada doğru şeyler ortaya çıkarabilir” diye konuştu.

- Advertisement -

İnovasyon, teknoparklar ve bu projeleri hayata geçirme noktasında özellikle sanayici ve işadamlarına büyük rol düştüğünün altını çizen Aydın, Ankara’nın teknoloji üretmek, teknolojiyi takip etmek, buna yatırım yapmakta geri kaldığını ifade etti.

Üniversitelerin sayılarının artmaya devam ettiğini belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

6 teknoparkımız, 265 bin üniversite öğrencimiz var. Bu noktada tüm yönetim ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Bize Ankara’da bu ortak aklı bulabilmek noktasında Sayın Rektörümüz bir yol açtı. Yaklaşık bir buçuk yıldır üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları içerisinde kamuoyu oluşturduk. ASO Başkanı Nurettin Özdebir bizi hiç yalnız bırakmadı. Oluşturulan ortak akıl ve sinerjinin gerçekleşen işlere de yansımasını istiyoruz. Bu noktada üniversitelerimize ve TÜBİTAK’a giden projelerin sektör temsilcileriyle, STK’larla, sanayici ve işadamları ile beraber ilerlemesini istiyoruz. Çünkü birçok proje yarım kalıyor. Ortak aklı bularak lokomotifi önce Ankara’dan başlatarak bütün Türkiye’de bu çalışmaları gerçekleştirmemiz gerekiyor.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir