Techinside Google News
Techinside Google News

Avrupa’nın siber güvenlikte öne çıkan şirketleri

Artan siber güvenlik tehditleri daha fazla firmanın bu alanda çözüm sunmasını da beraberinde getiriyor. Avrupa merkezli firmaların çıkışı ise dikkat çekici.

cloud_securityDünyada siber güvenlikte öne çıkan firmaların kurulduğu ülkeler daha çok ABD ve İsrail olsa da, Avrupa’nın içinden çeşitli genç şirketler de geliştirdikleri çözümlerle bu alanda etkinliklerini artırmaya çalışıyor. Tech.eu tarafından hazırlanan 10 firmalık listede Almanya merkezli olan firmaların yoğunluğu dikkat çekiyor.

Listedeki firmalar ve kısa öyküleri ise şu şekilde sıralanıyor;

- Advertisement -

Silent Circle, İsviçre: 2011’de Mike Janke ve Phil Zimmerman tarafından sunulan Silent Circle, şifrelenmiş iletişim teknolojileri üzerine çalışıyor. Firmanın en dikkat çekici ürünü ise en güvenli akıllı telefon iddiasıyla ortaya çıkan Blackphone’daki sistemleri geliştirmeleri olmuş. Şirket, Mart 2015’te 50 milyon dolarlık yatırım almayı başarmış.

BehavioSec, İsveç: 2007’de kurulan BehavioSec, biyometrik güvenlik sistemlerindeki çalışmalarıyla tanınıyor. Şirket, yazım hızı, ses seviyesi gibi kriterler üzerinden güvenlik teknolojileri geliştiriyor. Stockholm merkezli şirketin, Fast Company tarafından 2015’in en inovatif 10 şirketi arasında gösterildiğini de ekleyelim.

ZenMate, Almanya: Berlin merkezli şirketin odağında kullanıcıların internette güvenli gezinmelerini sağlayan teknolojiler bulunuyor. Türkiye’de Twitter’ın yasaklandığı dönemde adı gündeme gelen ZenMate, bu dönemde Türkiye’deki kullanıcı sayısı hızlı bir şekilde artan servislerden biri olmuştu. ZenMate’in tarayıcı eklentisi olarak sunduğu çözüm kullanıcılar arasında hızla yayılmıştı.

Scytl, İspanya: 2001’de kurularak listedeki en eski şirket ünvanını da elinde bulunduran Scytl slogan olarak “İnovatif Demokrasi” ifadesini kullanıyor. Güvenli elektronik seçim teknolojileri geliştiren şirket bugüne kadar 7 yatırımcıdan toplam 113 milyon dolar yatırım almayı başardı.

Telegram, Almanya: Yine Türkiye’de ismi tanınan şirketlerden biri olan Telegram, 2013 yılından bu yana faaliyette. Bulut tabanlı şifrelenmiş mesajlaşma uygulamaları sunan şirket Aralık 2014’te aylık 50 milyon kullanıcıya erişmişti.

Hoccer, Almanya: 2010’da kurulan Hoccer, WhatsApp’ın güvenilir alternatifi olarak tanımlanıyor. Şirketin güncel piyasa değerinin 100 milyon Euro olduğu ifade ediliyor.

Darktrace, İngiltere: 2013 yılında kurulan Darktrace, siber saldırılara karşı geliştirdiği çözümlerle Avrupa’nın tanınmış siber güvenlik şirketlerinden biri haline geldi. Cambridge Üniversitesi’nde geliştirilen ve öğrenen bir algoritma içeren teknolojiyi kullanan Darktrace, kısa bir süre önce aldığı 18 milyon dolarlık yatırımla değerini 80 milyon Euro’ya çıkarttı.

Cryptosense, Fransa: Fransa’nın listedeki tek temsilcisi olan Cryptosense‘in odağında özellikle finans dünyası için özel geliştirilmiş güvenlik çözümleri yer alıyor. 2013’te kurulan Cryptosense Eylül ayında 700 bin Euro’luk bir yatırım alarak da gündeme gelmişti.

Detectify, İsveç: Web siteleri için SaaS temelli güvenlik çözümleri sunan Detectify, İsveç’in listedeki iki firmasından biri. Şirket, bu ay yaklaşık 1,5 milyon avroluk bir yatırım aldığını açıkladı.

Protonet, Almanya: Merkezi Hamburg’da bulunan Protonet, KOBİ klasmanındaki firmalar için güvenli sunucular geliştiriyor. Şirket, geçen yıl 89 dakika içinde 1 milyon dolarlık fon bulmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir