Techinside Google News
Techinside Google News

Bankalara Brexit faturası: Çalışan başına 50 bin pound!

Brexit sonrası Avrupa Birliği'nde operasyonlarını sürdürmek isteyen Londra merkezli bankalar, yüklü bir fatura ödemek zorunda kalacak.

Brexit olarak bilinen ve Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma istemiyle sonuçlanan referandumun etkileri her sektörü ayrı ayrı vurmaya devam ediyor. Üstelik ilk hasarın ardından, Brexit’in dolaylı yollardan etkileyeceği operasyonlar da gün yüzüne çıkıyor. Bunlardan biri de İngiltere merkezli finans kurumlarının AB operasyonlarını sürdürme maliyeti olacak.

Sınırlar arası işlemlerin kritik önemi nedeniyle, AB ile İngiltere arasında Brexit sonrası yeniden ortaya çıkacak finansal bariyerlerin özellikle bankacılık operasyonlarında büyük sıkıntı çıkaracağı tahmin ediliyor. Bu yüzden çoğu finans kurumu, AB genelinde işlerine sorunsuz devam edebilmek adına Birleşik Krallık’tan diğer Avrupa ülkelerine taşınmak zorunda kalacak.

- Advertisement -

Brexit sonrası bankalar için kritik seçim

Elbette bu iş sadece taşınmayla bitmiyor: Yeni bir yetenek avı, İK süreçleri, İngiltere’de kalmak isteyen personele ödenecek tazminat, yeni binanın kira ve teknik altyapı giderleri hesaba eklenince, bankalar için yüklü bir fatura ufuktan göz kırpıyor. Fintech danışmanlığı yapan Synechron tarafından yapılan hesaplamalara göre, bankalar ve diğer finansal işletmeler için İngiltere’deki iş gücünü diğer Avrupa şehirlerinden birine taşımanın bedeli personel başına 50 bin pounda yaklaşacak.

Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma kararının üzerine, ülkede faaliyet gösteren pek çok bankanın, iş güçlerini kısmi olarak da olsa farklı bir lokasyona taşımak zorunda kalacağını belirten Synechron’un Londra’daki danışmanlarından Tim Cuddeford, “Avrupa genelinde hizmet veren pek çok banka için ‘finansal pasaport’ büyük önem taşıyor ve yeni bir şehir seçerken hem kendilerinin hem de müşterilerinin çıkarlarını gözetmek durumundalar” açıklamasını yaptı.

Bankaların yeni bir şehir seçerken yetenek havuzunu ve teknik altyapıyı göz önünde bulundurması gerektiğini belirten Cuddeford, Avrupa’nın diğer finans merkezleri olarak Amsterdam, Dublin, Paris ve Frankfurt’u öneriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir