Techinside Google News
Techinside Google News

Çevrimiçi eğitim sektörü büyüyor

Pandemi döneminde hızla ilerleme kaydeden çevrimiçi eğitim hizmeti sektörünün 2030’a kadar yüzde 14,9 büyümesi bekleniyor.

Küresel çevrimiçi eğitim hizmetleri pazar büyüklüğünün 2022’de 7,69 milyar ABD doları olduğu tahmin ediliyor. 2023’te bu sektörün 8,97 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Sektörün, 2023’ten 2030’a kadar yıllık %14,9 bileşik büyüme oranıyla 2030’da 23,73 milyar dolara ulaşacağı hesaplanıyor.

Pandemi sonrasında online eğitim rafa kaldırılmadı

Sektörün büyümesinde pandemi döneminde online eğitime geçilmesinin etkisi var. Dünya genelinde hükümetler çevrimiçi eğitimler için ücretsiz portallar sunuyor.

- Advertisement -

Şubat 2021’de Hindistan hükümeti, yapay zeka odaklı bir ortak çevrimiçi öğrenme platformu olan NEAT 2.0‘ı piyasaya sürdü.

Pandemi sonrası dönemde şirketler ve hükümetler online eğitimi geliştirmekten vazgeçmediler. Ocak 2023’te Hintli çok uluslu bir eğitim teknolojisi şirketi olan BYJU’S, K-12 öğrencileri için bire bir evde özel ders pilot programı başlattı. Program şimdiden yaklaşık 100 öğretmenle yaklaşık 650 sınıfa ev sahipliği yapıyor.

Gelişmekte olan ülkelerde dijital eğitime yönelik devlet desteği, üniversiteleri ve okulları çevrimiçi öğrenme oturumları sunmaya teşvik ediyor. Şubat 2022’de Güney Avustralya hükümeti Learning+ girişimiyle yerel okullardaki öğrencilere okuldan sonra ve hafta sonları nitelikli, eğitimli öğretmenlerle ücretsiz bire bir çevrimiçi ders sağladı.

Mobil uygulama geliştiricileri ve içerik sağlayıcıları arasında ortaklıklar

Kasım 2021’de çevrimiçi ders ve canlı çevrimiçi öğrenim sunan önde gelen şirketlerden biri olan Vedantu, Hindistan’ın ilk tasarım yarışmasını oluşturmak için görsel iletişim platformu Canva ile iş birliği yaptı. Her iki şirket de bu iş birliğiyle ülkedeki çocukların ve öğretmenlerin yaratıcılığını keşfetmeyi amaçlıyor.

İsteğe bağlı eğitimler, 2022 verilerine göre küresel gelirin %76’sından fazlasını oluşturuyor. Aralık 2021’de Nepal hükümeti, 1’den 10’a kadar olan sınıflardaki Nepal öğrencileri için açık bir kütüphane olan “Sikai Chautari” adlı bir e-öğrenme portalı başlattı. Bu platform Nepalce ve İngilizce dillerinde sunuluyor.

Şubat 2022’de Ontario hükümeti, öğretmenler ve öğrenciler için Eureka Tech.org ve Mathify aracılığıyla çevrimiçi öğretimin genişletilmesini desteklemek için bire bir dijital öğretime yatırım yaptı.

Analitik uygulamalarıyla birleştirilmiş isteğe bağlı özel ders, eğitmenlerin ve içerik sağlayıcıların öğrencinin ilerlemesi hakkında gerçek zamanlı bilgi almasına yardımcı oluyor.

Şubat 2023’te, Nerdy’ye bağlı Varsity Tutors, AI-Generated Chat Tutoring ve AI-Generated Lesson Plan Creator adlı iki yeni ürünü piyasaya sürdüğünü duyurdu. Bu yeni ürünler canlı ders oturumları üretmek için kullanılıyor.

Kişiselleştirilmiş eğitimler popüler

Şubat 2022’de bir çevrimiçi ders verme platformu TutorMe, Ferguson Florissant okul bölgesi ile iş birliği yaparak yaklaşık 11.000 K-12 öğrencisine isteğe bağlı, kişiselleştirilmiş çevrimiçi ders hizmetleri sağladı.

Ocak 2022’de Udemy kurumsal öğrenme platformunu beceri değerlendirmeleri, uygulamalı laboratuvarlar, bilgi teknolojisi, veri analitiği ve yazılım geliştirme gibi çeşitli yeni özelliklerle genişletti. Ayrıca, 65’ten fazla dilde deneyimli eğitmenler tarafından verilen 150.000’den fazla kurs sunuyor. Udemy’nin 50 milyondan fazla öğrencisi var.

Kurs türlerinde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) kursları segmenti pazara hakim

Amazon personeline diploma fırsatı sunuyor

Mart 2022’de Amazon, üniversite eğitimi sunmak için 140’tan fazla üniversite ve kolejle iş birliği yaparak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki saatlik çalışanlar için beceri artırma olanaklarını genişlettiğini duyurdu. Amazon beceri geliştirme programı Career Choice kapsamında verilen eğitimlerde personele diploma eğitimi alarak kariyerinde ilerleme fırsatı sunuluyor.

Kısa vadeli kurslar segmentinin, en fazla büyüyecek alan olduğu tahmin ediliyor. Segment büyümesi, isteğe bağlı özel ders verme modelleriyle kısa vadeli diploma kurslarının artan popülaritesine bağlı.

İrlanda merkezli ücretsiz bir çevrimiçi eğitim platformu olan Alison, sırasıyla ortalama 2 ila 3 saat ve 8 ila 10 saatlik kısa süreli sertifika ve diploma kursları sunuyor. Alison’ın dünya çapında 11 milyondan fazla kullanıcısı var.

Kurs türlerinde bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) kursları segmenti pazara hakim durumda. 2022’de bu tip kurslar küresel gelirin %63’ünden fazlasını oluşturdu.

Çevrimiçi özel ders hizmetleri pazarında faaliyet gösteren bazı önemli şirketler: Ambow Education; ArborBridge; Beijing Magic Ears Technology Co., Ltd; BYJU’S; Chegg Inc.; Club Z! Inc.; iTutorGroup; Qkids Teacher; Varsity Tutors; Vedantu.com.

Grand View Research’ün hazırladığı çevrimiçi eğitim sektörü öngörüsü özeti:

Değerlendirilen veriler2017-2022
2023 yılı pazar büyüklüğü değeri8,97 milyar $
2030 yılı gelir öngörüsü23,73 milyar $
Büyüme oranı tahmini, 2023’ten 2030’a%14,9 (CAGR)

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir