Techinside Google News
Techinside Google News

Dijital İpek Yolu’na giden yolda, Huawei’den önemli adımlar

Huawei Orta Asya İnovasyon Günü 14 Kasım’da Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirildi. Sanayi ve akademi çevreleri, devlet yetkilileri, analistler ve medya temsilcilerinden oluşan 150’den fazla katılımcı, bu yılki etkinliğin mottosu olan Dijital İpek Yolu’na Giden Yolu Keşfedin başlığı altında dijital dönüşümü masaya yatırdılar.

Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Amy Lin, etkinliğin açılış konuşmasında Maslow’un insan ihtiyaçları piramidini önerdiğini ve en alttan en tepeye kadar talepleri olan sayısal dönüşümdeki bir ülkenin de dört ayrı kademeye ayrılabileceğini vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

- Advertisement -

“Dönüşümdeki bir ülkenin de dört ayrı kademeye ayrılabileceğini söyledi. Birincisi, bir dijital ekonominin temelini oluşturan bilgi ve iletişim teknolojileri altyapısıdır. İkincisi, hem fiziksel hem de dijital dünya için güvenlik. Güvenlik, daha fazla ilerleme için gereklidir.

Üçüncü katman, sanayilerin dijital hale getirilmesi için destekleyici bir ortam geliştirilmesi. Gizliliğin korunmasının sağlam bir temelini oluşturan dördüncü ve en üst katman, daha geniş bilgi paylaşımına olanak sağlıyor.”

Amy Lin, pek çok ülkedeki uygulamalar sonucu bilgi ve iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi yoluyla inovasyonun teşvik edilebileceğinin ve ekonomik kalkınmada canlılık sağlanabileceğinin kanıtlandığını söyledi ve şunları ekledi:

Huawei gelecekte bilgi ve iletişim teknolojileri yeniliklerinin iyi bir ekosistemin geliştirilmesine katkıda bulunmak, bilgiye dayalı bir ülke olmasını sağlamak, çeşitli sanayilerin sayısal dönüşümünü gerçekleştirmek ve en iyi dijital İpek Yolu’nu inşa etmek için tüm devletlerin, endüstrilerin ve bilim insanlarının birbirleriyle serbestçe işbirliği yapmaya devam edeceği umudunu taşıyor.”

Huawei her yıl gelirinin yüzde 10’undan fazlasını Ar-Ge’ye yatırıyor

Huawei her yıl gelirinin yüzde 10‘undan fazlasını araştırma geliştirme alanına yatırmaya devam ediyor. Araştırma ve geliştirme alanındaki uzun vadeli ve yüksek yoğunluklu yatırım, teknolojik atılım sağladı.

Huawei, Orta Asya ülkelerinin dijital dönüşümü için önde gelen teknolojik imkanlarını devreye sokmaya, bölgedeki ortaklarıyla yeni inovasyonlar keşfetmeye, endüstriye yönelik çözüm olanakları oluşturmaya ve kazan-kazan sonuçlar elde etmek için ortaklaşa işi genişletmeye olan kararlı tutumunu sürdürüyor.

Bilgi ve iletişim teknolojileri endüstrisi, açık bir ekosistemdir ve Huawei, bunun faydalarını ortakları, geliştiricileri, akademik kurumlar, araştırma kurumları ve endüstri kuruluşlarıyla paylaşıyor.

Huawei, Orta Asya İnovasyon Günü‘nde, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünya genelinde yetenek geliştirme projesi olan “Geleceğin Tohumları’’ projesinin 2018’de Kazakistan’da başlatılacağını açıkladı. Proje, üniversite öğrencilerinin mesleki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak, ufuklarını açacak ve bilgi toplumu için dinamik bir gelecek keşfetmek ve kurmak yolunda onlara ilham verecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir