Techinside Google News
Techinside Google News

E-Hukuk Derneği faaliyetlerine başladı

Hukuk Derneği hızla değişen teknolojinin yön verdiği günümüzde, hukuki yapının da bu hıza ayak uydurması gerekliliğinden yola çıkarak gerek yasal çalışmalar açısından gerekse sektör temsilcileri ile tüketiciler açısından çalışmalar yapacak.

Hızla değişen teknolojinin yön verdiği günümüzde, hukuki yapının da bu hıza ayak durması gerekliliğinden yola çıkan E-Ticaret ve İnternet Hukuku Derneği (E-Hukuk Derneği), 1 Ekim 2015 tarihi itibariyle faaliyetlerine başladı.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Avukat Gökhan Uğur Bağcı’nın getirildiği E-Hukuk Derneği, gerek kanun çalışmaları açısından gerekse sektör temsilcileri ve tüketiciler açısından çalışmalar yapacak.

- Advertisement -

Türkiye’de elektronik ticaret ve internet alanlarını doğrudan etkileyen mevzuat çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlayan dernek bu amaçla ulusal ve uluslararası düzeyde elektronik ticaret ve internet sektörlerini ilgilendiren mevzuat gelişmelerini araştıracak. Yapılacak araştırmalardan yol çıkarak sorun ve çözüm önerilerini içeren raporları oluşturarak ilgili kurum ve kuruluşlara iletecek dernek, mevzuat çalışmalarına ilişkin olarak dernek üyeleri arasından oluşturulacak komisyonlar ile ilgili kurum ve kuruluşlara ziyaretler de gerçekleştirecek.

Yasal çalışmalar dışında E-Hukuk Derneği, e-ticaret ve internet alanında sektörde çok sayıda etkinlik olmasına karşın hukuk temelli etkinliğin olmayışından da yola çıkarak yapacağı konferanslar ile sektör temsilcilerini ve tüketicileri bu alanda hukuki konular hakkında bilinçlendirmeyi de hedefliyor.

 

“Türkiye’de hukuk sistemi teknolojinin yarattığı hıza yetişemiyor”

Konuyla ilgili açıklama yapan E-Hukuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Gökhan Uğur Bağcı, kamuoyunda elektronik ticaret ve internet hukuku alanında farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek, “Bilgi çağında teknolojinin etkisi ile her şey çok hızlı bir şekilde değişiyor. Maalesef ülkemizde hukuk sistemimiz bu hıza yetişebilmiş değil. Kanun ve ilgili mevzuatlar oldukça hantal kalıyor. Bu hantallığın farkında olan kanun koyucular ülkemizde özellikle son dönemde elektronik ticaret ve internet alanlarını doğrudan etkileyen bir mevzuat oluşumu başlattı. Mevzuat hazırlıkları sırasında sektörel açıdan gerekli temsil ve katılım tam olarak sağlanamadığından ilgili metinlerde, uygulamada sorunlara yol açabilecek hükümler yer alabiliyor.” dedi.

E-Ticaret ve İnternet Hukuku Derneği’nin kuruluşunun ana nedenlerinden bir tanesinin de bu sorunları asgari seviyeye indirmek olduğunu dile getiren Bağcı, “Bu tip mevzuat çalışmalarında sektörün katkısını işin başından sağlayarak ortaya çıkan metinlerin uygulama ile uyumlu ve dünya çapındaki diğer yenilikleri takip eder seviyede olmasını sağlamayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Her şeyin elektronik ortama ayak uydurduğu bir dönemde hukukun ve hukukçuların buna sessiz kalmasının düşünülemeyeceğini vurgulayan Bağcı, E-Hukuk Derneği’nin hem hukukçuları hem de toplumu bilinçlendirerek tüm ekosisteme faydalı olacak çalışmalar yapacağını da kaydetti. Yapılacak eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Bağcı, şunları söyledi: “Derneğimiz tarafından her yıl bir tane büyük konferans düzenlenecek ve her ay ya da iki ayda bir olmak üzere ‘E-Hukuk Sohbetleri’ adı altında etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinliklerde sektör çalışanları ve hukukçuların bir araya gelerek bilgilerini paylaşma ve birbirlerini tanıma imkanı bulacak. ‘Elektronik Ticarete İlişkin Yeni Düzenlemeler ve İzinli Pazarlama’ konulu ilk E-Hukuk Sohbeti 27 Ekim tarihinde düzenlenecek. Bunun yanı sıra konu bazlı çeşitli eğitimler de düzenleyeceğiz.”

Kurucuları arasında sektörde önde gelen çok sayıda hukukçu bulunan E-Hukuk Derneği, www.ehukukdernegi.com internet adresi üzerinden de konuyla ilgili toplum bilinci oluşturmayı hedefliyor

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir