Site icon TechInside

Elon Musk, yapay zekayla mücadele için 10 milyon dolar bağışladı

Yüzlerce biliminsanının paylaştığı açık mektup, yapay zeka teknolojisinin gelecekte ne gibi tehlikeler doğurabileceği, bunların şimdiden engellenmesi ve ilk adımların dikkatli atılmasını söylüyordu. Paylaşılan metinden kısa bir süre sonra Elon Musk, özel bir güvenlik projesi için 10 milyon dolar bağışta bulundu.

Yüklü miktardaki bağış, gönüllülük esasına dayanan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Future of Life Institute‘a yapıldı. FLI’ın ilk önceliği ise yapay zekanın insanlara getireceği faydaların yanında, insan zekası ile yarışabilecek bu teknolojinin olası risklerini tespit etmek.

Musk’ın yaptığı bağış 22 Ocak 2015’ten başlayarak yapay zeka araştırmacıları ile ekonomik, hukuksal ve etik gibi başlıklarda çalışacak diğer isimlere destek sunacak. Teknoloji ve bilim konusundaki esaslı isimlerin endişesi ise, ses tanıma ve onay, görsel tanımlama, otonom araçlar ve akıllı yanıt sistemleri gibi noktalarda büyük paraların harcanması ancak bunların insanlığa gerçek anlamda nasıl yardım edebileceğinin tartışılmaması.

Açık mektuba Stephen Hawking ile birlikte destek olan Elon Musk, işin üstesinden gelebilecek kişilerin yapay zekanın getirileri ve kontrolü gibi konularda çalışmalarda bulunmasını talep etmişti.

Exit mobile version