Techinside Google News
Techinside Google News

Enerji krizindeki sorun devam ediyor

Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü'nde enerji analisti olan Clark Williams-Derry: “Bu, içinde bulunduğum en kafa karıştırıcı ve analizi zor durumlardan biri” diyor.

Küresel enerji piyasasında neler olup bittiğini anlamak zor olabilir. Rusya’nın Mart ayında Ukrayna’ya saldırmasından bu yana haberler, petrol fiyatları, gaz arzı ve bir dizi kısaltma hakkında kafa karıştırıcı güncellemelerin aralıksız bir çalkantısı oldu. Enerji muhabirleri ve bu konuyu profesyonelce düşünen insanlar için bile tüm bunları düşünmek korkutucu olabilir.

Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü’nde enerji analisti olan Clark Williams-Derry: “Bu, içinde bulunduğum en kafa karıştırıcı ve analizi zor durumlardan biri” dedi.

Doğal gaz , Avrupa’nın toplam elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 25’ini karşılamaktadır ve Rusya’nın kıtadaki savaşında merkezi silah olmuştur. Rusya’nın Ukrayna’yı ilk işgali sırasında Mart ayında gaz arzını kesmesinin ardından, Avrupa kıştan önce alternatif enerji kaynakları ve stok gaz bulmak için ve soğuk havayla birlikte artan güç kullanımı için çabalıyor.

Yaz, kısmen kıtanın yenilenebilir enerji kaynakları sayesinde olabileceği kadar kötü geçmese de artan elektrik kullanımı ve kuraklık nedeniyle hidroelektrik eksikliğinin yaşandığı Temmuz ve Ağustos aylarında yoğun sıcak hava dalgaları sırasında bazı engeller vardı. Uzmanlar, soğuk mevsime yaklaşırken, Avrupa’nın belirli bir felaketten kaçınmak için yeterli miktarda doğal gaz stokladığını söylüyor.

Bunula birlikte petrol arzında biraz daha karmaşık bir durum var . Geçen yıl boyunca, petrol fiyatları pandemi tabanından -petrol fiyatları kısa bir süreliğine negatif dolara ulaştığında- toparlandı ve pandemi öncesi seviyelere fırladı ve daha da yukarı fırladı. Bu yılın başlarında petrol kısa bir süreliğine varil başına 120 dolara ulaştı. Bununla birlikte Ukrayna’daki savaş başladığından ve enerji fiyatları hızla arttığından beri, ABD fosil yakıt endüstrisi, üretimin hızlandırılması gerektiği ve bunun ancak Biden yönetiminin zorlu çevre düzenlemelerini kaldırması durumunda gerçekleşebileceği fikrini öne sürüyor. Endüstrinin ana lobi kolu olan Amerikan Petrol Enstitüsü, bu hafta Biden yönetiminin offshore kiralama konusundaki sınırlarının endüstrinin talebi karşılama kabiliyetini engellediğini ve  ABD’nin fosil yakıt rezervlerinden daha fazla faydalanması gerektiğini iddia etmekle meşguldü.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir