Başlangıçta öğretmenlerin fotokopi makinesine gitme zahmetinden kurtulmalarına yardımcı olmak için yaratılan Google Classroom, değişen ihtiyaçlarını karşılamak için okullarla sürekli olarak birlikte çalıştı. 2014 yılında, bir grup Google çalışanı (çoğu eski eğitimci) öğretmenler için bir ” görev kontrolü ” olarak Google Classroom’u başlattı . Google for Education Pilot Programı aracılığıyla okullarla sürekli bir geri bildirim döngüsüyle Classroom, o zamandan beri basit bir ödev dağıtım aracından okulların gerçek öğrenme etkisi elde etmelerini ve Workspace for Education’da teknoloji tekliflerini birleştirmelerini sağlayan merkezi bir hedefe dönüştü.
Google Classroom yapay zeka ile daha iyi hale gelecek
Son 10 yılda Classroom ekibi, ürünü her okula uygun bir öğretim ve öğrenme aracına dönüştürmek için 800’den fazla güncelleme yaptı. Kullanılabilirlik değişikliklerinden, dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin öğrenme biçimini dönüştüren yeni özelliklere kadar. İleriye baktığımızda, liderlerin ve eğitimcilerin yalnızca zamandan tasarruf etmelerine değil, aynı zamanda özellikle yapay zekanın yardımıyla anlamlı öğrenci ilerlemesi üzerindeki etkilerini artırarak zaman yaratmalarına yardımcı oluyor.
Google Classroom, onuncu yıl dönümünü kutluyor ve eğitim için yapay zeka kullanan yeni özellikler sunuyor. Şirket, yakın zamanda Made by Google etkinliğinde, öğrenme sürecini devrim niteliğinde değiştirecek Classroom’da bir dizi iyileştirme duyurdu. İlk olarak, ebeveynler ve veliler öğrenci ödevlerini izlemek ve çocuklarının gelişimini özetleyen elektronik özetlere abone olmak için yeni araçlar alacaklar. Ek okuma ihtiyaçları olan öğrenciler için Read Along aracı artık İspanyolca ve Brezilya Portekizcesini destekliyor.
Yeniliklerin çoğu öğretmenleri etkiliyor. Gemini to Classroom yakında küresel olarak kullanıma sunulacak ve yaratıcı ders tasarımı için yeni fırsatlar sunacak. Bu araç öğretmenlerin yenilikçi müfredatlar geliştirmesine ve öğrenci ilerleme verilerine erişimi optimize etmesine yardımcı olacak.
Yeni özelliklerin öğrenci gelişiminin daha iyi izlenmesine ve daha fazla değerlendirme seçeneği sunulmasına olanak sağlaması bekleniyor.