Techinside Google News
Techinside Google News

Hepsiburada’dan teknoloji üssü

Hepsiburada.com “teknoloji üssü” ile e-ticaret sektörünü büyütecek.

ThoughtWorks ile işbirliği yapan hepsiburada.com, büyük bir yatırımla kendi bünyesinde yeni bir teknoloji üssü yaratıyor. Hem bu işbirliği çerçevesinde, hem de ThoughtWorks’ün İstanbul ofisinin açılmasını kutlamak amacıyla 10-11 Eylül tarihlerinde İstanbul Hilton Otel’de, “Contunious Delivery and Design” adlı bir etkinlik düzenledi. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden yazılımcıları ve iş dünyasından profesyonelleri buluşturması planlanan etkinliğe iki gün boyunca toplam 500 kişi katılması bekleniyor.

Hepsiburada.com’un ana sponsorluğunu üstlendiği etkinliğin açılış konuşmasını, dünyada yazılım mühendisliği denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan ve yazılım dünyasında bilinen birçok yöntemin de yaratıcısı kabul edilen  Martin Fowler yaptı. Fowler’ın başarılarını ve tecrübelerini paylaştığı konuşması katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Katılımcılar Fowler ile birlikte workshop deneyimi de yaşama fırsatı buldular.

- Advertisement -

Martin Fowler, hepsiburada.com ve ThoughtWorks’un işbirliği hakkında verdiği mesajda şunları söyledi: “Türkiye’de e-ticaret sektörünün önünün açık olduğunu görüyoruz. Bu nedenle sektörün lider e-ticaret platformu hepsiburada.com ile yaptığımız bu işbirliğini çok önemsiyoruz.”

Martin Fowler yazılım alanında yeni bir dönem başlatan “Agile” dönüşüm felsefesinin detaylarını da katılımcılarla paylaştı. Fowler, “Agile” felsefesinin daha iyi yazılımlar geliştirme hedefiyle ortaya çıktığını söyledi. Günümüzde şirketler için insan kaynağını doğru kullanabilmek ve değişim ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt verebilmenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Fowler, “Agile” ilkelerinin bu doğrultudaki ihtiyaçlara, yenilikçi çözümler sunmaya olanak tanıdığını söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

  1. Fawler’ın Agiles’ni Türk sosyolojisinin bağırsaklarında görmek için sabırsızlanıyorum. Umarım biri Türkiye’nin lejyoner yatırımlara bir e-bataklık olduğunu aktarmıştır. 10 milyon temlikli bloklu icralı kredi kartı, eksi trilyonluk e-alışveriş borcuyla Türk tini bakalım umutlarını ne kadar yeşil saklayacak? Demeci verdikten sonra ilk işi veri analizleri yaptırmak olacak ve çıktıdan parlak demecini değil, Türk sosyalitelerini okuyacak. Buradan gidenlere danışmayışı ‘uzmanlığı’na gölge düşürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir