Site icon TechInside

Instagram, ana sayfasında büyük değişiklik yapıyor: Beklenen özellik geldi!

Instagram, ana sayfada yer alan Takip ve Favoriler parametrelerine ek olarak “Meta Onaylı” parametresini dahil ediyor. Bu özellik kullanıcılara sadece onaylı hesapların bulunduğu yeni bir alan yaratacak.

Meta, Threads’dekinin aksine; platformdaki kullanıcılara takip ettikleri hesapları, hatta farklı parametreleri takip etme seçeneği sunuyor. “Meta Onaylı” seçeneğinin platformda test edildiğine dair söylentilerin bir kısmı mobil geliştirici Alessandro Paluzzi’nin aktarımlarına dayanıyor.

Platform, yakın geçmişinde Twitter gibi paralı abonelik yöntemi denemeleri, yapay zeka araçlarına yaptığı yatırımlar ve Meta – X savaşındaki konumuyla sıklıkla gündeme geldi. Yakın zamanda gerçekleşecek Mark Zuckerberg – Elon Musk dövüşü yarışı daha da kızıştıracak. Şimdilik her şey şirketler ve platformlar üzerinden ilerliyor.

Twitter’ın toplu olarak kaybettiği takipçiler Instagram ve Threads arasında dağılmıştı. Fakat Threads’de takipçilerini kazandığı hızla kaybetmeye başladı. Yani, getirdiği özelliklerle kullanıcıları memnun edebilirim bir platform için atmosfer büyük bir fırsat vaadediyor.

Bu fırsatı iyi değerlendirilebilirse platform, tekrar boy gösterisi yapabilir. Biz şimdilik Mark Zuckerberg ve Elon Musk ikilisinin dövüşünü bekliyoruz.

“Meta onaylı” ne demek?

Meta, Instagram ve Facebook’da belirli bir ücret karşılığında abonelik hizmeti sunuyor. Aboneler Meta’nın sunduğu bazı ayrıcalıklara sahip oluyorlar. Bunlardan bazıları;

Exit mobile version