Site icon TechInside

Intel Arc Pro A60 ve Pro A60M GPU Serisini Duyurdu

Intel Arc Pro

Intel, Intel Arc Pro A60 ve Pro A60M serisi profesyonel ekran kartı (GPU) ailesinin yeni üyelerini tanıttı. Yeni ürünler, Intel Arc Pro ailesinde performans açısından önemli bir adım ileriye giderek, 12 GB’a kadar video belleği (VRAM) ve yüksek dinamik aralık (HDR) ve Dolby Vision® desteğiyle dört farklı ekrana kadar destek sunan profesyonel iş istasyonu kullanıcıları için özenle tasarlanmış.

Dahili olarak ray tracing donanımı, grafik ivmeleme ve makine öğrenme yetenekleriyle A60 GPU, akıcı görüntüleme alanlarını, en yeni görsel teknolojileri ve zengin içerik oluşturmayı geleneksel bir tek yuva faktöründe birleştiriyor.

Intel Arc Pro Neden Önemli

Intel Arc Pro serisi grafik işlemcileri, iş istasyonu GPU alanında yeni bir seçenek sunuyor. Mevcut Arc Pro ürünlerine kıyasla, Intel Arc Pro A60 ve A60M, 16 ile iki kat daha fazla PCIe hattı, saniyede 384 gigabayt iki kat daha fazla bellek bant genişliği, 256 ile iki kat daha fazla AI Xe Matrix Extensions (XMX) motoru ve 16 ile iki kat daha fazla ray tracing birimi sunacak. Ayrıca AV1 dahil olmak üzere tam medya kodlama ve çözme desteğine sahip olacaklar. Bu özellikler, Arc Pro GPU’larını, bilgisayar destekli tasarım ve modelleme (CAD/CAM), yapay zeka çıkarım görevleri ve özel iş ortamlarında medya işleme için ideal hale getirecek.

Arc Pro GPU’ları, düzenli performans optimizasyonları için üç aylık sürücü güncellemeleriyle destekleniyor ve mimarlık, mühendislik ve inşaat ile tasarım ve imalat endüstrilerinde kullanılan önde gelen iş istasyonu uygulamaları tarafından ISV sertifikalı, bu uygulamalar: 

Intel’in iş istasyonu GPU’ları ayrıca Blender gibi medya ve eğlence uygulamaları için optimize edilmiş ve Intel® oneAPI Rendering Toolkit içinde renderlama ve ray tracing kütüphanelerini çalıştırarak ölçeklenebilir, yüksek performanslı, yüksek sadakatli görsel deneyimlerin oluşturulmasını sağlıyor.

İş istasyonu masaüstü için Arc Pro A60 GPU, önümüzdeki haftalarda Intel yetkili distribütörlerinden temin edilebilirken, mobil sistemler için Arc Pro A60M GPU, gelecek aylarda orijinal ekipman üreticileri (OEM) ortaklarından temin edilecek. Intel Arc Pro A40 GPU’yu içeren ek iş istasyonu tasarımları şu anda HP tarafından sunulmakta ve Dell ile Lenovo’nun 2023’ün üçüncü çeyreğinde bunu takip etmesi beklenmekte.

Arc Pro GPU ailesi, 125W kilidi açılmış 13. Nesil Intel® Core™ işlemcilere sahip Intel® NUC 13 Extreme küçük form faktör (SFF) PC’lerle kullanım için de aynı zamanda uygun.

Intel Arc Pro masaüstü ürünleri ise üç yıllık sınırlı garanti ile birlikte gelecek.

Exit mobile version