Techinside Google News
Techinside Google News

Intel, Türkiye’den milyar dolarlık girişim çıkartmaya kararlı

Intel'in geçen yıl açtığı Ar-Ge merkezi ile hızlanan desteğinde yeni bir döneme geçildi. Şirket, nesnelerin interneti ürünlerinin gelişimi için 1050 adet Galileo Geliştirme Platformu'nu üniversiteler ile paylaştı.

Intel_BurakAydinGeçen yıl İTÜ Arı Teknokent’te Ar-Ge Merkezi’ni açan Intel, yatırımlarını artırmaya devam ediyor. Bu merkezde açık inovasyon modeliyle ilerleyerek sağladığı değeri yükseltmek isteyen şirket, açılış günü duyurduğu “Galileo Araştırma Platformları‘nı üniversitelere dağıtacağız” girişimini tamamladığını duyurdu.

Bu sabah, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık‘ın da katılımıyla gerçekleşen bir basın toplantısıyla gelinen noktayı paylaşan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, toplam 37 üniversiteden 60 akademisyene, 1050 adet Galileo Geliştirme Platformu gönderimini tamamladıklarını açıkladı. Bu platformların, 2020’de 19 trilyon dolarlık bir pazar olması beklenen giyilebilir teknoloji ve nesnelerin interneti alanında yeni icat ve ürünlerin ortaya çıkması noktasında Türkiye’ye faydalı olacağını belirten Aydın, üniversitelerle özel şirketler arasındaki işbirliğini de bu yolla artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Aydın, bu platformlarla bugüne kadar 24 üniversite sanayi işbirliği projesinin başlatıldığını da sözlerine ekledi.

- Advertisement -

Türkiye’den milyar dolarlık girişim çıkartma konusunda kararlıyız

Sunumunda Türkiye’nin girişimcilik alanında bulunduğu noktaya dair bilgiler de paylaşan Burak Aydın, Türkiye’nin bu klasmanda dünyada 25., Avrupa’da ise 16. olduğuna değindi. Girişimlerin başarıya ulaşması noktasında ve milyar dolar değere sahip olması için uluslararası kabul gören ödüller almasının önemli olduğuna dikkat çeken Aydın, 2015’te Türkiye’den çıkan bir projenin bu tür bir ödül almasını amaçladıklarını belirtti.

“Herkesin teknoloji sayesinde eşit seviyeye geldiği yeni dünyada keşfedilecek çok şey var.” diyen Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık dünya ekonomisi girişimcilik üzerine dönüyor, dünyayı değiştiren fikirler dev şirketlere dönüşmüş durumda. 19 trilyon dolarlık giyilebilir teknolojiler ve Nesnelerin Interneti (IoT) pazarı yeni keşifler, yeni kaşifler bekliyor. Akıllı sistemler pazarı tüm sektörlerdeki iş yapış modellerini değiştirecek. Türkiye’den de milyar dolarlık şirket çıkması için vites büyütmemiz gerekiyor. Intel olarak bu konu üzerinde ısrarla çalışıyoruz, hayallerimiz büyük, yapacak çok işimiz var. Başarılı olmak zorundayız, çünkü biliyoruz ki, en güçlü toplumlar, girişimci toplumlardır.”

Müfredat ve ödüller hazır

Platforma dair verilecek eğitimler için İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını da kaydeden Burak Aydın, Intel olarak bu gelişime destek vermek için özel destekler de sundukları bilgisini paylaştı.

Intel, girişimci gençlerin önünü açmak amacıyla gerçekleştirdiği “Intel Galileo – İcat Kiti” projesini bir adım ileri taşımak amacıyla, ODTÜ Teknokent’le de işbirliği gerçekleştirdi. İşbirliği kapsamında, Galileo geliştirme platformları ile ortaya çıkarılan projeler, ODTÜ Teknokent tarafından düzenlenen “Yeni Fikirler, Yeni İşler” yarışmasına katılabilecek. Birinci seçilen fikrin 10 bin dolar para ödülüyle ödüllendirilmesinin yanı sıra, dereceye giren fikirlerin sahipleri ODTÜ Teknokent bünyesindeki kuluçka merkezini 2 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Ayrıca, birinci seçilen proje, Intel EMEA Yenilikçilik Zirvesi kapsamında düzenlenen “Challenge-Up” yarışmasına doğrudan katılma hakkı elde ederek, Intel Capital ve benzeri yatırım şirketleri ile buluşma şansına sahip olacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir