Site icon TechInside

Intel yeni buluttan uca teknolojilerini duyurdu

Intel dün gerçekleştirdiği Intel Vision açılış etkinliğinde; silikon, yazılım ve hizmetlerdeki ilerlemeleri duyurdu ve günümüzde ve gelecekte müşteriler için işletme değerini ortaya çıkarmak amacıyla teknolojileri ve ekosistemi nasıl bir araya getirdiğini gösterdi.

Daha iyi iş sonuçları ve içgörüleri, daha düşük toplam mülkiyet maliyeti, daha kısa piyasaya sürüm ve değer elde etme süresi ve pozitif küresel etki, gerçek dünyadaki örnekler arasında öne çıkan faydalar arasında yer alıyor.

Intel CEO’su Pat Gelsinger Hayatımız boyunca gördüğümüz en dinamik küresel piyasa ile karşı karşıyayız. Bugün işletmeler, karmaşık ve birbiriyle bağlantılı zorluklarla karşılaşıyor ve başarıları, en son teknolojileri ve altyapıları hızla benimseyebilmelerine ve azami seviyede kullanabilmelerine bağlı” diye belirtti ve şöyle devam etti;

“Bugün müşterilerimiz ve ortaklarımızın bu karmaşık ortamda dijital dönüşümü hızlandırmalarına yardımcı olmak için ölçeğimizi, kaynaklarımızı ve silikonun sihrini, yazılımlarımız ve hizmetlerimizi nasıl kullandığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.”

Intel’den Yeni Silikon, Yazılımlar ve Hizmetler

 

 

Kullanıcıların istedikleri anda ve istedikleri yerde bilgi işlem kaynaklarından yararlanma esnekliği de istediğini kabul eden Intel, yazılım altyapısı inisiyatifi Project Endgame’in ilk konsept tanıtımını yaptı. Uygulamalar, her zaman kullanılabilir, düşük gecikme süreli ve tutarlı bir sürekli bilgi işlem hizmeti sunmak için cihazların ağdaki diğer cihazlardan bilgi işlem kaynaklarını bir araya getirmesine olanak tanıyan bu yazılım altyapısı katmanından faydalanabilir.

Örneğin tek bir cihazda çalışan zorlu bir GPU iş yükü, kullanıcının deneyimini iyileştirmek için daha güçlü bir makinenin ek grafik işleme gücünü algılayabilir ve bundan yararlanabilir. Project Endgame, şu anda geliştirme aşamasında ve Intel, teknolojinin ilk kilometre taşlarının beta testine bu yıl başlayacak.

Intel’in ekosistem genelinde hizmet modellerini etkinleştirmek için attığı adımlara ilişkin ilk açıklamalar da bugünkü duyurular arasındaydı. Tanıtılan Intel On Demand hizmeti, işletmelerin değişen iş yüklerinin ihtiyaçlarını karşılamasına, ürün sürdürülebilirliğini sağlamasına ve verilere yakın sistemleri ölçeklendirme fırsatlarından yararlanmasına yardımcı oluyor.

Şu anda seçili iş ortakları HPE GreenLake, Lenovo TruScale and PhoenixNAP’s Bare Metal Cloud üzerinden sunan Intel, müşterilerin altyapılarını iş ihtiyaçları ve gereksinimlerine göre düzenlemesini sağlayan yeni bir tüketim işi modeli geliştirdi. 

Exit mobile version