Site icon TechInside

Mercedes-Benz 50 milyona merhaba dedi

Mercedes-Benz 50 milyon

Mercedes-Benz 50 milyon

Otomotiv sektörünün en köklü isimlerinden Mercedes-Benz 50 milyon üretim barajını geçti. Maybach S580, şirketin 50 milyonuncu aracı oldu.

Mercedes-Benz 50 milyon barajını geçti

Klasik ve spor başta olmak üzere birçok farklı kategorideki modelleriyle Mercedes-Benz, otomotiv sektörünün en köklü isimleri arasında yer alıyor. Mercedes-Benz, yayınladığı basın açıklamasında önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktıklarını duyurdu.

Yapılan açıklamada Mercedes’in 75 yılda 50 milyon araç ürettiği açıkladı. Şirketin 50 milyonuncu aracı ise Mybach S 580 model aracı oldu. Siyah ve gümüş tonlarıyla dikkat çeken bu araç, şirketin önemli bir adımı daha atmasını sağladı.

Mercedes-Benz’in 50 milyonuncu üretimi ise Almanya’da bulunan Factory 56 isimli fabrikasında gerçekleşti. Fabrika, şirket için tarihi bir adımı atmış oldu.

Geleceğe dönük yatırımları da dikkat çeken Mercedes-Benz, bu tesiste elektrikli EQS üretimi de yapacak. Otomotiv sektöründe elektrikli tahrik sistemine yönelik dönüşüm yaşanırken, Mercedes-Benz üretimiyle bu alanda da güçlü şirketler arasında yer alacak. Önemli bir adımın atıldığı Maybach modelinin satışlarına ise 2021 yılı ortalarında başlanması bekleniyor.

Exit mobile version