Microsoft Authenticator parolalarınızı saklama özelliğini sonlandırıyor. Temmuz ayı itibariyle, hizmet kullanıcıların yeni parolalar eklemesine veya içe aktarmasına izin vermeyi bıraktı. Temmuz 2025’ten itibaren kullanıcılar artık Authenticator ile otomatik doldurmayı kullanamayacak ve Ağustos 2025’te parolalar artık hiç kullanılamayacak. Authenticator’da saklanan ödeme bilgileri Temmuz ayından sonra silinecek ve sonraki aydan sonra kaydedilmemiş tüm oluşturulmuş parolalar silinecek. Parolalar Authenticator’da desteklenmeye devam edecek.
Microsoft Authenticator parola saklama özelliğine son veriyor
Microsoft ekosisteminde kalmak isteyen kişiler, Edge tarayıcısını kullanırken kayıtlı parolalarına erişme seçeneğine sahiptir. Ancak Edge ile ilgilenmiyorsanız, bu Authenticator kullanıcılarının farklı bir parola yöneticisi seçeneklerini incelemek isteyebileceği anlamına gelir. Alternatifleri değerlendirmeyi düşünürseniz, belirli bir donanım sağlayıcısına bağlı olmayan parola yöneticileri de bulunuyor. 1Password, Bitwarden ve NordPass gibi farklı alternatifler de bulunuyor.
Microsoft, kayıtlı parolaları otomatik olarak hesabınıza senkronize edecek ve bu parolalara Edge’den erişmenizi sağlayacaktır. Cihazınızın ayarlarında seçeneği bulup Authenticator yerine Edge’i seçerek Edge’i cihazınızın varsayılan otomatik doldurma sağlayıcısı olarak ayarlayabilirsiniz. Edge’i kullanmak istemiyorsanız, parolalarınızı Ağustos’a kadar başka bir hizmete aktardığınızdan emin olun.
Microsoft Authenticator, 2016 yılında çok faktörlü kimlik doğrulama çözümü olarak piyasaya sürüldü ve 2020 yılında parola depolama desteği ekledi . Microsoft Authenticator parola desteğini sonlandırsa da, PIN, parmak izi veya yüz taraması gibi hesaplarda oturum açmak için cihazınızın kimlik doğrulama yöntemini kullanmanıza olanak tanıyan çözüm olan geçiş anahtarlarını desteklemeye devam edecek.