Techinside Google News
Techinside Google News

Microsoft Copilot kullanımı için bilmeniz gerekenler

Microsoft Copilot kullanımı daha doğru hale getirilebilir. Bu sayede istediğiniz sonuca daha hızlı ve doğru bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Microsoft’un üretken yapay zeka sohbet robotunun ücretsiz sürümü Windows’ta ve web’de mevcut. İster yapay zekanın insanlığın kurtuluşu olacağına, ister onun ölümü olacağına inanın, ister zamanınızı geçirmek için bir oyuncaktan biraz daha fazlası olduğunu, ister işyerinde hızlı yola girmenin en kesin yolu olduğunu düşünün, onu kullanacaksınız. bir gün. Belki bugün. Belki yarın. Belki gelecek hafta ya da gelecek ay. Ama bir gün ona döneceksin. Ve muhtemelen ilk günlerinde bile ne kadar yararlı olabileceğine şaşıracaksınız.

Microsoft Copilot kullanımı için öneriler

Birçok iş kullanıcısı için bu, Microsoft’un çeşitli yapay zeka ürünlerine yönelik şemsiye adı olan Copilot’u kullanmak anlamına geliyor. Çeşitli Microsoft ürünlerine yönelik, özellikle de Word, Outlook ve OneNote gibi Microsoft Office uygulamalarıyla entegre olan Microsoft 365 için Copilot’a yönelik oldukça hedefli Copilot’lar mevcut. Bu Copilot yalnızca kullanıcı başına aylık 30 dolar tutarında yüklü bir ödeme yapmak isteyen kurumsal müşteriler için geçerli. Bu, örneğin Microsoft 365 E3 planının fiyatını esasen iki katına çıkarıyor. Ayrıca bireylere yönelik, Office uygulamalarıyla entegrasyon ve yoğun zamanlarda öncelikli erişim sunan aylık 20 dolar tutarında Copilot Pro aboneliği de bulunuyor.

- Advertisement -

Copilot’u kullanmaya başlamadan önce tam olarak ne olduğunu ve ne olmadığını anlamalısınız. Buna üretken yapay zeka veya kısaca genAI deniyor. Bu adın verilmesinin nedeni, başta metin, görseller ve videolar olmak üzere farklı türde içerik oluşturabilmesi.

Metin üretimi için Copilot işini yapmak amacıyla büyük bir dil modeli (LLM) kullanıyor. Microsoft’un en büyük yatırımcısı olduğu OpenAI adlı bir şirket tarafından geliştirilen GPT-4 modelini temel alıyor. Çok miktarda makale, kitap, web sayfası ve halka açık diğer metinler üzerinde eğitiliyor. Bu eğitime dayanarak sorulara yanıt verebiliyor, makaleleri ve belgeleri özetleyebiliyor, sıfırdan belge yazabiliyor ve çok daha fazlasını yapabiliyor.

OpenAI’nin ChatGPT’si gibi Copilot da bir sohbet robotu olarak çalışıyor. Ona bir soru sorarsınız veya bir ipucu verirsiniz ve o da bir yanıt üretiyor. Devam eden bir görüşmede bir dizi takip sorgusu sorabilir veya yeni bir sorguyla baştan başlayabilirsiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir