Techinside Google News
Techinside Google News

Mobilde fırsatları değerlendirme zamanı

Monitise MEA; Ziraat Bankası, İş Bankası ve Turkcell için yarattığı kullanıcı dostu dijital servisler ile tepeden tırnağa mobil deneyimini ortaya koyuyor.
- Advertisement -

Dünyada mobil cihaz sayısı toplam insan nüfusunu geride bırakırken, mobil teknolojiler ve mobil uygulamalar insanların gündelik yaşamlarını sabah kalkılan andan gece yatağa girilen ana kadar dolduruyor. Alışverişten, bankacılığa, vücut sağlığı takibinden oyunlara kadar tüm işlemler ve yaşanan deneyimler artık mobil teknolojiler üzerinden gerçekleşiyor. Mobil, tüm marka ve şirketler için artık öncelikli satış ve pazarlama kanalı durumunda. Mobil kanala açılan her şirket bu kanalda farklılaşmanın ve müşterilerine farklı bir deneyim sunmanın yollarını arıyor. Mobilde farklılaşmanın yolu da yenilikçilikten, kullanıcı dostu mobil tasarımlardan ve tamamıyla mobile uygun bir kullanıcı deneyiminden geçiyor.

Mobil dünyanın uzmanları, sadece görünürlük sağlamak için uygulama çıkaran kurumların zamanın çok gerisinde kaldığı konusunda hemfikir. Tamamen kullanıcı deneyimine odaklanılarak tasarlanmış, aşamaları ve işlevleri iyi planlanmış uygulamalar sunan şirketler, bunun avantajını şimdiden yaşıyor.

Türkiye’nin köklü firmalarından Ziraat Bankası, İş Bankası ve Turkcell bu avantajları yaşayan şirketler arasında yer alıyor. Ziraat Bankası’nın mobil bankacılık uygulaması ‘Ziraat Mobil’, İş Bankası’nın internet şubesi ‘İşWeb’ ve müşterilere ve Turkcell’in KOBİ’lere yönelik lokasyon tabanlı mobil uygulaması ‘Süper Esnaf’, geliştirdiği bankacılık, ödeme ve ticaret uygulamalarıyla mobil teknoloji alanında dünya liderleri arasında yer alan Monitise tarafından tasarlandı.

2005 yılından bu yana ödül alan mobil teknolojiler tasarlayan Monitise’ın İstanbul’daki MEA takımı tasarımlarında müşteri odaklı, ‘önce kullanıcı’ yaklaşımını benimsiyor. Monitise MEA’nın alanındaki en iyi tasarım stratejileri – kullanıcı davranışlarının analizine dayanıyor. Monitise MEA CEO’su Fatih İşbecer, kullanıcı deneyimi tasarımının önemi hakkında şunları söylüyor: “Mobil yaşamı hızlandırdı. Bizler için çok önemli olan işlemleri artık çok daha hızlı yapmak zorundayız. Kullanıcı dostu tasarıma özen gösterilmeyen mobil teknolojilerde bir ürünü satın almak, banka hesapları arasında transfer yapmak, para yatırmak gibi işlemler gereğinden fazla uzun sürüyor ve belki de nice fırsatlar kaçıyor. Oysa kullanıcı deneyiminin ‘merkezde’ olduğu tasarımlar sayesinde kullanıcılar mobilin gerçek avantajını yakalayabiliyor.”

iPhone’un bugüne kadar yaptığı en büyük yenilik olan iOS 7’ye geçiş sürecine hazırlıklı olmayan birçok marka, mobil kanal vasıtasıyla ulaştıkları müşterilerini memnun edemedi. iOS 7’de “Skeuomorphism” adı verilen, arayüz tasarımında objeleri süs ve ince detayları ile veren akım sona ermiş ve yerini yalın tasarım “flat design”a bırakmıştı. iOS 7’de “içeriğe saygı”, “netlik” ve “sadelik” öne çıkıyor. Yeni işletim sistemi, ikonların tamamen değişmesini gerekli kılıyor ve ekranlardaki karmaşayı azaltmayı hedefliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:17

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir