Site icon TechInside

Model 3 otonom park özelliğine kavuştu!

Model 3 otonom park

Tesla, Model 3 otonom park özelliğini aktif ettiğini duyurdu. Yeni güncelleme ile Model 3 otonom park edilebilecek ve park yerinden kendisi çıkabilecek.

Summon: Model 3 otonom park

Tesla daha önce Model S ve X araçları için otonom park özelliğini sunmuştu. Ancak şirketin üretimdeki son modeli olan Model 3 araçlarında bu özellikle aktif değildi. Yapılan son duyuru ile Tesla’nın Summon adıyla bu otonom park özelliğinin, Model 3 araçlar için de geldiği belirtildi.

Otonom park özelliği ile Model 3 araçlar, garaj kapılarını kontrol ederek gireceği alana bakabilecek ve sürücüye ihtiyaç duymadan kendi kendine park edebilecek. Ayrıca park alanından yine otonom şekilde çıkacak.

Tesla, Model 3 üretim hattında yaşadığı teknik sorunlar nedeniyle zor günler geçirmekteydi. Otomasyonda sorunlar yaşayan şirket, son olarak montaj çadırları kurmuştu. Yapılan son çalışmalar ile Tesla, haftalık 5000 adet Model 3 üretim hedefine, 5031 adet araç üreterek ulaştı.

Tesla’nın sıradaki hedefi ise Model Y sedan aracını müşterileriyle buluşturmak olacak. Ayrıca sedan üretiminin dışına çıkmayı planlayan şirket, elektrikli pickup üretimi de gerçekleştirecek. Yeni nesil pickup çift elektrik motoru ile yollarda olacak.

Exit mobile version