Techinside Google News
Techinside Google News

Bayram tatilinde bu 7 alışkanlığı edinin

Günlük rutininize ekleyebileceğiniz bu başarı ipuçları ile bayram tatili dönüşünde işinizi çok daha keyifli yapabilirsiniz.

Haftanın beş günü mesai saatlerinde bizi bir adım öteye taşıyacak bir başarı ipucu öğrenmek için o kadar çok uğraşıyoruz ki; çoğu zaman hayatımızın geri kalanında daha mutlu olmamıza yarayacak alışkanlıklardan vazgeçiyoruz. Oysa başarılı insanların ortak özelliği, iş tanımında yer almayan bazı “gündelik becerilerin” daha iyi bir hayat ve daha dolu bir banka hesabı için vazgeçilmez olduğunu bilmeleridir.

İlk bakışta bu beceriler ufuk açıcı veya dünyanızı değiştirecek nitelikte görünmeyebilir, ancak onları bir alışkanlık haline getirdiğinizde, hayatınıza ve kariyerinize yaptığı olumlu etkiyi gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Bu adımlardan en az birini günlük rutininize eklemekle işe başlayın, gerisi kendiliğinden gelecektir:

- Advertisement -

Enerjinize uygun program yapın

Bilgisayarın hemen yanındaki telefonunuz Facebook, Twitter diye yanıp sönerken, tüm dikkat dağıtıcıları görmezden gelip işe odaklanmak her zaman kolay olmayabilir. Hatta CNBC yazarı Mark Fahey’in hesabına göre, mesai saatinde işini yapmak yerine Facebook’ta vakit geçiren çalışanlar, 12 yılda sadece ABD ekonomisine 3,5 trilyon dolarlık zarar verdi.

Sizi oyalayan şeyleri komple hayatınızdan çıkarmak mümkün olmayabilir. Ancak bunun yerine bir plan dahilinde hareket ederek enerjinizi daha doğru değerlendirmeniz mümkündür. Dr. Travis Bradberry’nin önerisi, 50 dakikalık çalışmanın ardından, 15 dakikalık dinlenme şeklinde seanslar belirlemek. Tam olarak bu takvime uymasanız bile, benzer şekilde kendi düzeninizi oluşturup, verimliliğinizi en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

Güne erken başlayın

Sosyal medyada, güne erken başlayan milyarderleri sıralayan infografikleri mutlaka görmüşsünüzdür. Bu bir sır değil; kendi alanlarında bir numara olan insanların çoğu sabah 5’te güne başlıyor. Üstelik bu sadece verimli kullanabileceğiniz daha fazla zaman sunmakla kalmıyor, herkesten önce kalktığınızda sabah ritüelinizi daha sakin bir kafayla yapmaya ve o gün yapacaklarınızı rahatça gözden geçirmeye vaktiniz kalıyor.

Kısacası, diğerlerinden daha başarılı olmak istiyorsanız, diğerlerinden daha önce güne başlamanız gerekir.

https://www.techinside.com/uretkenlik-icin-vazgecmeniz-gereken-9-aliskanlik/

Her şeyi önceden planlayın

Kiva kurucularından Jessica Jackley şöyle der: “Tüm girişimciler, kendilerini vezir ya da rezil edecek yeteneklerinin önceliklendirmek olduğunu bilir. Her gün en önemli, en kritik işlere odaklanıp, geri kalanı paylaşmalı, elemeli ya da ertelemelisiniz.”

ABD Başkanı Obama bile benzer bir yol izliyor; her akşam yatmadan önce ertesi güne dair en önemli görevleri listeliyor. Bunun üzerine bir de önceki maddede yer alan erken kalkma disiplini eklenince, memleketin geri kalanı çay demlerken siz günün işlerini yarılamış olursunuz.

Zamanı nakit para gibi düşünün

Warren Buffett’in ünlü sözünü anımsayın; “Başarılı insanlarla gerçekten başarılı insanlar arasındaki fark, gerçekten başarılı insanların neredeyse her şeye ‘hayır’ demesidir.”

Yeni nesil iletişim yöntemleri nedeniyle günlük hayata sığmakta zorlandığımız bu çağda, sahip olunan zamanı maddi bir değer gibi görmek gerekiyor. İş ve özel hayat arasındaki dengeyi kurarken de, bir görevi ne zaman başkasına devretmeniz gerektiğini bilmek büyük önem taşıyor. Doğru işe doğru kişiyi atayarak, hem akıl sağlığınızı hem maddi kazancınızı artırmanız mümkün.

İşte bir başarı ipucu: Telefon başına geçip satış yapabilecekken, vaktinizi yönetim görevleriyle harcamayın. En iyi olduğunuz ve en çok kazanç elde ettiğiniz işi yapmaya odaklanın.

Uzun ve kısa vadeli hedefler belirleyin

Hem uzun hem de kısa vadeli hedefler belirlemek, başarıya odaklanmanızı sağlayacak kritik becerilerdir. Zappos CEO’su Tony Hsieh şirketlerde çalışan memnuniyetini artırmak adına daha küçük ve daha sık terfilerin olmasını tavsiye ediyor.

Elbette büyük terfiler de olmalı, ancak birkaç yıl sürecek bir terfi öncesinde birkaç defa küçük ödüller almak, bu süreci daha yüksek motivasyonla geçirmeyi sağlar. Uzun vadeli hedeflere odaklanmakla birlikte, benzer motivasyonu daha küçük hedeflerden almayı da öğrenmeniz gerekiyor.

Örneğin beş yıllık planınıza bakın ve her yıl için bir kilometre taşı belirleyin. Her birini ayrı ayrı kutlayarak hedefinizin tazeliğini koruyun.

https://www.techinside.com/calisan-mutlulugu-icin-4-soru/

Dinlenmeyi unutmayın

Size şaşırtıcı gelebilir, ama aslında çalışmamak ve hatta düşünmemek konusunda yeteneğinizi geliştirmek daha başarılı olmanızı sağlayacaktır. Bunu meditasyon yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Meditasyon denince aklınıza hemen bir yoga matı ve esneme hareketleri gelmesin. Günün ne zaman bittiğini belirleyecek bir ritüel, kısa bir yürüyüş, balkonda içeceğiniz bir bardak çay da aynı işi görür. Önemli olan zihninizi işle ilgili konulardan arındırabilmeniz.

Huffington Post kurucusu Arianna Huffington ve Facebook COO’su Sheryl Sandberg uyku öncesi telefonlarını kapatıyor ve bu alışkanlık bilimsel araştırmalar tarafından destekleniyor. Zihinsel uyarılar ve ışığa maruz kalmak, daha uzun süre uyanık kalmanıza neden oluyor. Başarı ipucu: Yatmadan bir süre önce tüm ekranları kapatmayı ihmal etmeyin.

Olumsuz düşüncelerden kurtulun

Beynimize en fazla zarar veren unsurlardan biri, Dr. Daniel Amen’in anlatımıyla “OMD”lerdir (otomatik negatif düşünce). Herkes olumsuz fikirlere kapılabilir ancak bu konuda düşebileceğiniz en büyük yanlış, bu fikirlerin sürekli zihninizde dolanmasına ve gününüzü berbat etmesine izin vermek olacaktır. Başarı ipucu: Her gün birkaç dakika boyunca negatif düşünceleri sorgulamanızda fayda var. Eğer fikirlerden biri sizi sürekli aşağı çekiyorsa, ona odaklanıp nasıl değiştirebileceğinizi öğrenin ya da bu olumsuzluğa rağmen kendinizle barışık yaşamanın bir yolunu bulun.

Öte yandan iyimser kalmak her zaman heyecanınızı korumanızı sağlar. İyimser ve heyecanlı olduğunuzda, her gün daha iyi geçecektir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir