Techinside Google News
Techinside Google News

Oracle Java’ya yeni özellikler ekliyor!

Oracle, Java için yeni özellikler ve iyileştirmeler planladığını duyurdu. Bu özellikler, geliştiricilerin üretkenliğini artırmayı, hedefliyor

Oracle, dünyanın en popüler programlama dillerinden biri olan Java’nın 2024 geliştirme planlarını duyurdu. Nicolai Parlog tarafından 18 Ocak’ta yayınlanan bir video üzerinden paylaşılan bilgilere göre, Oracle’ın projeleri, daha küçük, üretkenlik odaklı özelliklerden GPU’lar gibi yabancı programlama modellerine kadar geniş bir yelpazede iyileştirmeleri içeriyor.

Projelerin başında “Babylon” geliyor

Project Babylon kapsamında, Oracle, kod yansıtma, yansıma API’sini genişletme ve Java kodunun bir yöntem içinde dönüştürülmesine izin verme planları üzerinde çalışıyor. Bu sayede geliştiriciler, yazdıkları Java kodunu daha sonra matematiksel bir işlev olarak değerlendirebilecekleri bir yapıya kavuşacak.

- Advertisement -

Leyden ve Amber projeleriyle başlangıç süreleri ve dil iyileştirmeleri hedefleniyor

Project Leyden, başlangıç sürelerini geliştirmeyi amaçlıyor ve 2024 planları, prototip kondansatörlerin üretim aşamasına geçişine odaklanıyor. Aynı zamanda Project Amber, önizlemede bulunan bazı özellikleri içeriyor. Bu özellikler arasında string şablonları, basitleştirilmiş ana yöntem ve this() ve super() öncesi ifadeler yer alıyor.

Valhalla ve Lilliput projeleriyle performans ve bellek ayak izinde iyileştirmeler

Project Valhalla, Java nesne modelini uzun süredir devam eden performans darboğazlarını ortadan kaldırmak için değer nesneleriyle büyütmek üzerinde çalışıyor. Ayrıca, Project Lilliput, HotSpot JVM’deki Java nesne başlıklarını küçültmeyi ve bellek ayak izini azaltmayı amaçlıyor.

Project Loom, Java VM ve API özelliklerini geliştirmeye odaklanıyor. Gelişmelerin ikinci önizleme aşamasına ulaşması beklenen Loom Projesi, yapılandırılmış eşzamanlılık ve kapsamlı değerler API’leri ile dikkat çekiyor.

Oracle, bu projelerin birçoğunun 2024 içinde tamamlanabileceğini ancak bazı iyileştirmelerin 2025 veya daha sonrasında kullanıma sunulacağını belirtiyor. Geliştiriciler, Java’nın geleceğine dair bu planlar doğrultusunda ilerlemeleri bekliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir