Techinside Google News
Techinside Google News

Oracle Cloud Day 2015

2015-11-20 13.35.02 (1)
Soldan sağa: -Andrew Sutherland, Oracle Ürün Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı -Filiz Doğan, Oracle Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı -Esra Ertürk, Oracle Türkiye ve Orta Asya Bölgesi Sistem Satış Direktörü -Marek Swierad, Oracle EECIS Bölgesi Sistem Satış Başkan Yardımcısı

TechInside’ın da sponsor olduğu Oracle Cloud Day 2105, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Oracle Cloud Day 2015’te, Oracle tarafından sağlanan, pazardaki en kapsamlı bulut hizmetleriyle benzersiz avantajların tanıtıldı.

- Advertisement -

Oracle Cloud Day 2015’de, en iyi iş uygulamalarının hızlı ve kolayca yaygınlaştırılmasıyla yeni iş fırsatları için daha hızlı dönüş, pazar lideri güvenlik teknolojileri, veri merkezlerinde en üstün uygulama yöntemleri ve izole veri ile uyumluluk garantisi ve kurumunuzu sadeleştirmek için herkese açık bulut hizmetleri, yerinde uygulamalarla kolayca entegre etme konuları tartışıldı.

Oracle, etkinlik sırasında, işletmelere özel emsalsiz yeteneklerle genişleyen bulut portföyünü de tanıttı.

Oracle kuruluşların bulutta güvenilir, ölçeklenebilir ve güvenli veritabanı odaklı çözümler ve uygulamalar sunmalarını sağlayan geniş çaplı Oracle Bulut Platformu hizmetleri portföyünü daha da genişleten yeni Oracle Veritabanı Bulut özelliklerini Ekim ayında duyurmuştu. Etkinlik sırasında, bu yeni bulut servislerini yakından tanıma fırsatı yakaladık.

Oracle Bulut, 70 milyondan fazla kullanıcıyı ve her gün gerçekleştirilen 34 milyardan fazla işlemi destekleyerek gücünü sergilemeye devam etmektedir. Dünyanın çeşitli yerlerindeki 19 farklı veri merkezinde bulunan 50.000’den fazla cihazda çalışmakta ve 800 petabayttan fazla veriyi depolamaktadır.

Oracle Veritabanı Bulut özellikleri ise genişletilmiş yetenekleri ile büyük ilgi topladı.

Misyon açısından kritik önemdeki yeni özellikler arasında artık arıza halinde dahi kullanılabilirlik ve talebe göre ölçeklenebilirlik imkanı sunan kümeleme, felaket anında sıfır veri kaybıyla kurtarma ve Oracle Veritabanı Exadata Bulut Hizmeti yer almaktadır. Oracle ayrıca veritabanı yöneticilerinin ve geliştiricilerin herhangi bir maliyet ve risk üstlenmeksizin Oracle Veritabanı’nı Oracle Bulut’ta denemelerine imkan tanıyan, yeni ve ücretsiz bir veritabanı bulut hizmetini de duyurmaktadır.
“Oracle, veritabanı alanında elde ettiği kırk yıllık deneyimi ve liderliği bulut alanına taşıyarak müşterilerimizin en iyi veritabanı bulut çözümlerini kurmalarını ve daha fazla çeviklik ve daha düşük maliyetle bunları gerçekleştirmelerini sağlıyor,” diyor
OracleÜrün Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Andrew Sutherland. “Bu yeni özelliklerle artık Oracle sektörün en kapsamlı veritabanı bulut hizmetleri setini sunarak geliştiricilerin, küçük işletmelerin, büyük işletmelerin bünyesindeki departmanların ve kurumsal BT departmanlarının ihtiyaçlarını benzersiz bir şekilde karşılamaktadır.”

Önemli duyurulardan bir diğeri de Oracle “SPARC M7” ile Alanında Çığır Açan İşlemci ve Sistem Tasarımı oldu. Devrim niteliğinde 32 çekirdek ve 256 thread SPARC M7 mikroişlemci üzerine inşa edilmiş tamamen yeni SPARC sistemlerin kullanıma sunuldu. Oracle, Yeni Nesil SPARC Sunucular ile gelişmiş müdahale koruması ve şifreleme için “Security in Silicon”; benzersiz veritabanı verimliliği sunan “SQL in Silicon” ile Büyük Veri, Kurumsal ve Bulut uygulamalarında Dünya Rekortmeni Performans sunuyor.

Oracle EECIS Bölgesi Sistem Satış Başkan Yardımcısı Marek Swierad,Oracle SPARC M7’nin” bellek koruma, şifreleme hızlandırma ve bellek içi veritabanı işlemlerindeki çok önemli geliştirmeler ile Oracle Bütünleşik Sistem ve Sunucu ailesinde uçtan uca güvenlik ve verimlilik sağlıyor”.

Aralarında Oracle SuperCluster M7 Bütünleşik Sistemi ve SPARC T7 ve M7 sunucularının da bulunduğu yeni nesil “SPARC M7” işlemci tabanlı sistemler, var olan altyapı ile sorunsuz şekilde entegre olabilecek biçimde tasarlanmış olup tamamen entegre sanallaştırma ve bulut yönetimini de içermektedirler. Var olan tüm ticari ve özel uygulamalar, güvenlik, verimlilik ve performans konusundaki önemli gelişmelerle birlikte “SPARC M7” sistemlerinde değiştirilmeden çalışacaktır. Ayrıca “SPARC M7”, “Security in Silicon” ve “SQL in Silicon” özelliklerinden faydalanan yeni yazılımlar oluşturmak için geliştiricilerin kullanabileceği, açık bir platformdur.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir