Techinside Google News
Techinside Google News

Redington Türkiye’den servis olarak distribütörlük modeli

Servis olarak distribütörlük modeline giden Redington Türkiye, bulut bilişim pazaryeri CloudQuarks'ın entegrasyonunu bu yıl tamamlayacak.

Redington Türkiye, servis olarak distribütörlük modeline ilerliyor. Redington Grup’un bulut bilişim pazar yeri olan CloudQuarks platformunun entegrasyonu 2021 sonunda başladı ve 2022’in ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor. Bu platform sadece bulut bazlı çözümlerin Redington’ın iş ortaklarına sunulacağı bir platform olmakla kalmayacak hem Türkiye hem de çevre ülkelerde hızlı büyüyen yazılım ve servis şirketlerinin hizmetlerinin önce Türkiye pazarına, sonrasında da bölge ülkelere satılabileceği çok yönlü bir adres olacak. CloudQuarks, Redington Grup’un yeni hizmet tanımı olan servis olarak distribütörlük yaklaşımını hayata geçirmesinin önemli adımlarından biri olacak.

Şirket bu yeni iş modeli ile, şirketlerin ortaya çıkacak yeni ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermeyi planlıyor. 2022’de siber güvenlik, iş zekası, robotik otomasyon, IoT, arttırılmış gerçeklik ve bulut bilişim çözümlerinin şirketin ana gündem maddelerini oluşturacağını ifade eden Redington Türkiye Genel Müdürü Cem Borhan’ın, 2022 bilişim pazarı trendlerine dair beklentileri şu şekilde:

  • 2022 kurumların verilerini saklama, analiz etme ve faydaya dönüştürmeyle alakalı süreç ve politikalarını yeni baştan ele alacakları bir yıl olacak. En büyük değerleri olan verinin güvenliğinin sağlanması, doğru veriye doğru kişinin ulaşabilmesini sağlayan alt yapıların oluşturulması ve büyük veri ile entegrasyonun sağlanarak analizlerin yapılabilmesi kurumların birinci önceliği olacak.
  • Pandemi döneminde ortaya çıkan ihtiyaçlara hızlı yama yöntemleriyle bulunan çözümler, spesifik güvenlik açıklarını kapatırken bütünsel ve sağlam güvenlik politikaları oluşturmayı zorlaştırıyor. Yeni bir siber güvenlik ağı yaklaşımı tüm kurumların gerçekleştirmek istediği hedeflerden bir tanesi olacak.
  • Üçüncü trend, kurumsal müşterilerin temel uygulamalarını monolitik uygulamalardan mikro servis mimarisine göre yazılmış ve özel ya da genel bulut platformlarında çalışabilecek uygulamalara dönüştürmeleri olacak. 2020 yılında başlayan bu trend her geçen sene önemini artırıyor ve bu konuya tereddütle yaklaşan büyük kurumlar da nihayet 2021’de bu dönüşümü ajandalarına almak zorunda olduklarını gördüler. Yazılımların dönüşümü ve kurumların kullandığı özel ya da genel bulut alt yapı kullanımının olgunluk seviyesi birbirini etkileyen iki trend olacak.
  • 2022’de göreceğimiz trendlerden bir diğeri hiper otomasyon. İş birimlerinin öncülüğünü yapacağı bu konu, bütünsel bir bakış açısıyla hem iş hem de bilişim süreçlerinin belirlenmesini ve otomatize edilmesini hedefliyor. Süreç iyileştirme ve otomasyon alanında hem çözüm hem de danışmanlık ve servis sağlayan firmalar için yoğun bir sene olacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir