Site icon TechInside

Reklamverenler için AI Sandbox kullanıma sunuluyor!

Meta, bu hafta Avrupalıların verilerinin hukuksuz bir şekilde ABD'ye aktarılması nedeniyle üzerine çıkarılan 1,2 milyar Euro (1,3 milyar dolar) tutarındaki GDPR cezasını temyiz edeceğini onayladı.

2006’da Haber Akışının ilk günlerinden bu yana Meta, reklam dahil olmak üzere tüm uygulama ve hizmetlerini desteklemek için yapay zeka kullanıyor. Meta bugün, işletmeler için reklam performansını iyileştirmek için yapay zekayı nasıl kullandığına dair daha fazla ayrıntı paylaştı.

Bunların arasında reklamverenler için üretken yapay zeka olanaklarını test eden AI Sandbox, reklam otomasyon araçlarından oluşan Meta Advantage’in yeni özellikleri ve Meta’nın yapay zeka altyapısı ve modellemesi için yaptığı yatırımlar bulunuyor.

AI Sandbox

AI Sandbox, üretken yapay zeka temelli reklam araçları da dahil olmak üzere, yeni araç ve özelliklerin ilk versiyonları için bir test alanı görevi görecek. Meta, reklamverenler için hangi unsurların etkili olduğunu öğrenmeyi ve bu özelliklerin reklam araçlarında kolay kullanımını sağlamayı amaçlıyor.

Meta öncelikle bir reklam metnini daha ilgi çekici hale getirmek veya görsellerin bazı noktalarını iyileştirmek gibi text variation, background generation ve image outcropping gibi araçlar geliştiriyor.

Meta şu anda hızlı bir şekilde geri bildirim almak ve ürünleri iyileştirmek adına küçük bir reklamveren grubuyla çalışıyor. Meta, Temmuz’da daha fazla reklamverene erişim vermeye başlamayı ve yıl içinde ürünlerine daha fazla özellik eklemeyi planlıyor. 

Meta Advantage

Meta Advantage, reklamverenlerin zaman ve paradan tasarruf etmelerine yardımcı olmak adına  yapay zeka ve makine öğrenimi kullanarak kampanya sonuçlarını optimize eden bir otomasyon ürünleri portfolyosu. Aynı zamanda, reklamları doğru zamanda doğru insanlarla eşleştirerek kişiselleştirmeye de katkı sağlıyor. Geçtiğimiz sene Meta, işletmelerin otomasyon ürünlerini daha kolay bulup yararlanabilmesi için otomasyon ürünlerini bu yeni portfolyo altında birleştirmişti. Bu süreçte bu ürünlerin kullanımında artış gözlemleyen Meta, altı ay öncesine göre Advantage+ alışveriş kampanyalarını haftalık olarak kullanan reklamveren sayısının üç kat arttığını belirtti. 

Meta bugün, reklamverenlerin yapay zekadan daha hızlı yararlanmasını, görselleri daha esnek bir şekilde kullanmasını sağlayacak ve ölçümleme yapmalarına yardımcı olacak Meta Advantage özelliklerini tanıttı. Bu özellikler:

Yapay Zeka Altyapı ve Modelleme Yatırımları

Altyapısına her yıl onlarca milyar dolar yatırım yapan Meta, bu yatırımların büyük bir bölümünü reklamlar için yapay zeka kabiliyetlerine ayırıyor. Meta bu yatırımlarla, üretken yapay zeka gibi etkin çalışma için daha fazla işletim kabiliyeti gerektiren yapay zeka araçlarının tam potansiyeline ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor. 

Meta, yapay zeka modellemesini geliştirmek ve daha az veri kullanarak performans ve ölçümlemeyi iyileştirmek adına reklam sisteminde daha büyük ve karmaşık modeller kullanmaya başladı. 

Exit mobile version