Techinside Google News
Techinside Google News

Siber güvenlik, kodlama ve bulut 2023’ün aranan yetenekleri olacak

Dijital becerilere olan talep 2022'de önemli ölçüde hızlandı. Daha fazla şirket yenilik yapmak ve işlerini geleceğe hazırlamak için teknolojiye bel bağladıkça, bu hedeflere ulaşabilecek mevcut yazılım yeteneği havuzu küçülmeye devam ediyor.

Dijital becerilere olan talep 2022’de önemli ölçüde hızlandı. Daha fazla şirket yenilik yapmak ve işlerini geleceğe hazırlamak için teknolojiye bel bağladıkça, bu hedeflere ulaşabilecek mevcut yazılım yeteneği havuzu küçülmeye devam ediyor.

Bu, şirketler için önemli işe alım zorlukları yaratırken, yetenekli teknoloji uzmanları, iş fırsatları ve müzakere gücü söz konusu olduğunda kendilerini çok uygun bir konumda buldular.

2023’e baktığımızda, resim hemen hemen aynı. Resesyon riski, daha fazla şirketin maliyetleri düşürmek veya ‘düzenlemek’ amacıyla işe alımları yavaşlatmasına veya dondurmasına neden olurken, teknoloji istihdamı üzerindeki etkisi nispeten küçük olacaktır. Gerçekten de, ekonomik bir gerilemede bile, teknoloji (en azından şimdilik) olmak için oldukça güvenli bir yer olmaya devam ediyor.

Yetenek isteyen sektörlerden biri siber güvenlik. Secureworks’ün 2022 Yönetim Kurulu Siber Güvenlik Raporuna göre, dünya çapında açık siber güvenlik işlerinin sayısı 2013 ile 2021 arasında yüzde 350 artarak 1 milyondan 3.5 milyona çıktı. Birleşik Krallık Siber Güvenlik Konseyi CEO’su Simon Hepburn, Birleşik Krallık’ta siber güvenlik becerileri talebinin özellikle belirgin olduğunu ve şu anda doldurulmamış tahmini 14.100 rolün bulunduğunu söylüyor.

Randstad tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre ise 2018 ve 2021 yılları arasında veri mühendisleri için iş ilanları yüzde 116 artarken, bilgisayar bilimcileri için reklamlar yüzde 72 arttı. Robert Half’ın 2023 Maaş Kılavuzu ayrıca geliştiriciler için,özellikle de C#, C++, Angular, Node.js, AWS, Google Cloud Platform ve Azure bilgisine sahip olanlar için sürekli bir talep olduğunu belirledi.

Veracode CTO’su John Smith: “DevOps, kuruluşların yazılımla değer elde etme yollarını hızlandırmalarının merkezinde yer aldığından, yönetim becerilerinin geliştirilmesi ve iş yerindeki operasyonların gerçek bir şekilde anlaşılması, geliştiricilerin rekabette bir adım önde olmasını sağlayacaktır” diyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir