Techinside Google News
Techinside Google News

Siber saldırılardan koruma yöntemleri

Milyarlarca cihazın birbirine bağlandığı ve akıllı telefonların kapasitelerinin hızla arttığı bir ortamda, kişisel bilgilerin nasıl korunacağı sorusu IT bölümlerini meşgul ediyor. Dünyanın her yanında siber güvenlik uzmanları kötü amaçlı yazılımlara ve korsanlara karşı çözümler arıyor, hukukçularla işbirliği yapıyorlar. Verilerimiz artık en değerli mal varlığımız olmuş durumdalar ve bu durum bizleri her daim güvenliği düşünmeye zorluyor. 

Peki güvende kalmak için ne yapmamız gerekiyor?

- Advertisement -

Siber saldırılardan nasıl korunuruz?

Bu yıl Mayıs ayında Güney Afrika’da düzenlenecek olan ITWeb Security Summit 2018’in konuşmacıları arasında dünyanın en önemli siber güvenlik uzmanlarından Mikko Hypponen de var. Hypponen F-Secure firmasının Araştırma Direktörü. 1991’den beri ekibiye birlikte dünyanın en büyük virus ataklarıyla mücadele eden Hypponen, ABD, Avrupa ve Asya’daki yasal düzenlemeler yapan kuruluşlara da yardımcı oluyor.

Geçtiğimiz aylarda Soysal Danışmanlık tarafından düzenlenen Perakende Günleri için İstanbul’a gelen Hypponen, Türkiye’nin virüs saldırısı ve kötü amaçlı yazılım yaygınlığı açısından çok kaygı verici bri noktada olduğunu gösteren bir grafik sunmuştu. Konuşmasında hacker’ların her an saldırıya hazır olduğunu hatırlatan Hypponen, izleyilere şifrelerini nasıl koruyabilecekleri hakkında on maddelik bir tavsiye listesi paylaşmıştı.

Bu liste şu şekilde:

1. Kullandığınız her hesap için ayrı bir şifre oluşturun.
2. Mümkün olduğunca uzun bir şifre yaratmaya özen gösterin.
3. Sizin hakkınızdaki bilgilerden yararlanılarak tahmin edilmesi kolay olacak sözcükler seçmeyin. (Aile fertleri, ev hayvanlarının isimleri, doğum tarihleri gibi)
4. Utandıracak sözcükler seçmeyin.
5. Tahmin edilmesi zor olacak password’ler yaratmanıza yardımcı olacak uygulamalardan yararlanın.
6. Hack’lendiğinizi öğrenmenize yardımcı olacabilecek “Have I been pwned? benzeri programlar kullanın.
7. Arama çubuklarının şifrelerinizi kaydetmesine ve sizi hatırlamasına izin vermeyin.
8. Parmakla tanıma işlemi için, yazı yazarken az kullandığınız ve ekrana dokunurken kullanmadığınız bir parmağınızı tercih edin.
9. E-posta hesabınızı korumaya alın.
10. Mümkün olduğunca iki basamaklı bir doğrulama işlemi uygulayın.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir