Techinside Google News
Techinside Google News

Sıfırdan işe başlayan teknoloji milyarderleri

Ceplerinde hiç para olmadığı halde sıfırdan işe başlayıp, fırsatları değerlendiren ve teknoloji dünyası ile servet sahibi olan pek çok isim bulunuyor.

Jan Koum

Whatsapp’in sahibi olan Koum’un değeri Forbes’a göre 7,7 milyar dolar. 16 yaşındayken Ukrayna’dan ABD’ye göçen Koum, ilk yıllarında yiyecek desteği ile hayatta kalmayı başarmıştı. 2009 yılında ortağı Brian Acton ile birlikte kurdukları Whatsapp isimli mesajlaşma programı kısa mesajın yerini almış ve Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınmıştı. Bu alım Koum’u milyarder yaptı.

- Advertisement -

jan-koum

Jack Ma

20,2 milyar dolar değere sahip olan Ma, 1999’da Alibaba’yı kurmadan önce sıradan bir İngilizce öğretmeniydi. Fakirlik içinde büyüyen Ma 1995 yılında ilk defa internetle ABD’ye yaptığı ziyaret sayesinde tanıştı. İnternetin Çin’de yaygınlaşması için hiçbir engel bulunmadığını gören Ma’nın China Pages adındaki ilk girişimi başarısız olmuştu.

jack-ma

Elizabeth Holmes

Ucuza kan testi yapma imkanı sunan Theranos isimli şirketini Stanford Üniversitesi 2. Sınıfta, 19 yaşındayken kuran Holmes bugün 4,4 milyar dolar servete sahip.

elizabeth-holmes

Ingvar Kamprad

7 yaşında köydeki komşularına kibrit satarak ticaret hayatına başlayan IKEA’nın sahibi Kamprad, ev eşyası satmaya 21 yaşında başlamış. Yenilikçi mobilya tasarımları sayesinde bu gün 42 ülkede toplam 340 mağazası bulunan Kamprad’ın toplam serveti 3,9 milyar dolar.

Ingvar-Kamprad

Larry Ellison

Oracle’ın kurucusu Ellison koruyucu annesi öldükten sonra üniversiteyi terk ederek 8 sene değişik işlerde çalışmış. Bugün serveti 48 milyar dolar.

LARRY-ELLISON

Not: Aslında teknoloji sayesinde milyarlarca dolar servete sahip pek çok isim daha var ancak biz bu haberimizde sadece sıfır noktasından işe başlayanları derledik. Bu yüzden listede görmeyi beklediğiniz bazı isimleri görmemiş olabilirsiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

  1. Ortak noktaları amaçsızlık/başıboşluk/kişilik boşluğu/romanlar efsanelerden okunmuşluk, siyasi ve felsefi öncülerin duvarlardaki posterlerinden derlenmişlik oluyor. Son yüzyıl bunların şovlarıyla doludur. Birileri Pc yapacaktı, birileri de mobili. Robert Bosch meşhur cümlesini bir gazeteye röpotajında kurmuştu. İlk olmak sanılanın aksine o kadar da önemli değildir. Oysa dünya tininde aksini gözlemliyoruz: Ticari diktatörlük.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir