Techinside Google News
Techinside Google News

Şifre sorana: Sana Ne!

BKM Sana ne isimli yeni reklam kampanyası ile yine dolandırıcılığa dikkat çekti. Demet Evgar bu kez bir başka klasiği seslendirdi. Şifre sorana: Sana ne!

Daha önce Palavra isimli şarkı ile dolandırıcılara seslenen Bankalararası Kart Merkezi (BKM) bu kez de ‘Sana Ne!’ dedi. Demet Evgar ile birlikte gerçekleştirilen reklam kampanyasının detaylarını öğrenmek için biz de mikrofonlarımızı BKM CEO’su Dr. Soner Canko‘ya uzattık.

BKM ‘Sana Ne’ dedi!

Palavra ile büyük ses getiren BKM bu kez dolandırıcılara ‘Sana Ne!’ diyerek seslendi. 

- Advertisement -

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri videomuz ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Dijital dünyada göz açtıran şarkı: Sana Ne!

Finansal tüketicileri dolandırıcılara karşı daha dikkatli olma konusunda uyaran BKM, yeni kampanyasını başlattı. Daha önce Demet Evgar ile birlikte ‘Palavra!’ diyen şirket, bu kez de ‘Sana Ne!’ dedi.

BKM CEO’su Dr. Soner Canko, “Dijital dünyada böylesine fazla ayak izi bıraktığımız bir dönemde bilgi güvenliği geri plana atılamayacak derecede önemli. Dolandırıcılık teşebbüslerinin yüksek olduğu sektörlerde kullanıcıların güvenliğini sağlamaya yönelik uygulamalar iyileştirilse de en büyük iş kullanıcılara düşüyor. Bu noktada Demet Evgar’la böylesine ses getiren projelere imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Palavra kampanyası ile birlikte Bilgi Güvende isimli web sitesine olan ziyaretlerinin arttığını söyleyen Canko, hayatın her alanında daha fazla kart kullandığımıza ve bu değişimin dolandırıcılık yöntemlerine de yansıdığına dikkat çekti. 

Evgar’la hayata geçirdikleri ilk reklam filmi projesinin beklentilerinin de üzerinde bir yankı uyandırdığını söyleyen Canko, şöyle konuştu: “Kendisine bu projede bize destek vererek bilgi güvenliğiyle ilgili toplumsal farkındalığı artırmamıza katkı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Palavra filmimiz 80 milyonun üzerinde izlenme elde etti, eminim ki ikinci filmimiz de müthiş sonuçlar doğuracak. Yine çok eğlenceli ve akılda kalıcı bir projenin ortaya çıktığını düşünüyorum. Artık bilgilerimizi soran dolandırıcılara yanıtımız hazır, onlara ‘Sana Ne!’ diyeceğiz.”

Dolandırıcılığı engellemek için neler yapmak gerekiyor?

SMS, e-posta ve sosyal medya üzerinden yönlendirildiğiniz veya arama motorları üzerinden giriş yaptığınız web sitelerinin adreslerini mutlaka kontrol edin. Adresi kendiniz yazarak girin.

İnternet tarayıcısı ayarlarının sahtekârlık sitelerini açmayı engelleyecek şekilde düzenlenmiş olması gerekir.

Bilmediğiniz kaynaklardan gönderilen veya tanıdığınız kişilerden şüpheli konu başlıklarıyla gelen SMS, WhatsApp ve e-posta iletilerindeki linklere tıklamayın.

Resmi olmayan uygulama mağazalarından veya internet sitelerinden indirilen uygulamalar nedeniyle telefonlara virüs bulaşabilir. Ayrıca telefon rehberiniz, gelen SMS’ler ve bankacılık bilgileriniz de ele geçirilebilir. Bu sebeple cep telefonu uygulamalarını mutlaka resmi uygulama mağazalarından indirin.

İnternet alışverişi yapacağınız web sitelerini iyice araştırın, bilinen ve güvenilir bulduğunuz alışveriş sitelerinden alışveriş yapın.
SMS‘le iletilen tek kullanımlık şifrelerin bulunduğu mesajlarda, iş yeri adı ve tutar bilgilerini mutlaka kontrol edin.

ATM‘lerde işlem yaparken tanımadığınız kişilerden yardım almayın, işlem yaptığınız ATM’de özel olarak yerleştirilmiş bir cihazdan şüphe duyarsanız derhal bankanıza haber verin.

 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir