Techinside Google News
Techinside Google News

Sosyal medya devleri çocuklar için savaşıyor

Messenger ve WhatsApp ile dünyada erişmediği internet kullanıcısı kalmayan Facebook, şimdi çocukları hedef alan yeni bir mesajlaşama uygulaması duyurdu. Peki ama, Facebook zaten milyarlarca insana ulaşabilirken, çocuklar için neden bu kadar çaba sarf ediyor?

Çocuklar sosyal medyanın geleceği

Sosyal medya devinin hedefinde bu kez 13 yaşın altındaki çocuklar var. Zuckerberg aslında, genç kullanıcıları çalmasından korktuğu Snapchat’le rekabet etmek için elindeki tüm mecraları Snapchat’ten esinlenmiş özelliklerle dolduruyordu.

- Advertisement -

Ancak bu kadar fazla Snapchatleşmeye başlayan Facebook platformları artık yetişkinlerin tepkisini çekmeye başlayınca, bu kez de elindeki milyarlarca yetişkini kaybetme riski yaşadığını gören Zuckerberg şimdi yeni bir strateji deneyecek gibi görünüyor.

Zuckerberg’ün düşüncesine göre, bugünün çocuklarını kontrol edebilenler, şu anda bile yüzlerce milyar dolara ulaşan sosyal medya pazarının gelecekteki hakimi olacak. Bu yüzden de Zuckerberg’ün büyük bir inatla küçük çocukların gözdesi Snapchat’i safdışı bırakmaya çalıştığına defalarca şahit olduk.

Facebook’un kurucusunun yeni planına göre, ebeveynler çocuklarını hem sosyal medyanın tehlikelerinden korumak hem de kendi kullandığı sosyal medya platfromu olan Facebook’la bağlantılı bir başka mesajlaşma uygulaması üzerinden kontrol etmek için çocuklarının yeni Facebook mesajlaşma uygulamasını kullanmasını teşvik edecek, zira çocuklar Messenger Kids kullanırken video sohbeti açmak, yeni arkadaş eklemek gibi pek çok detay için ailesinden onay almak durumunda.

Dolayısıyla ebeveynler, çocuklarını Facebook hesapları üzerinden kontrol edebilecekler ve onları Snapchat yerine Messenger Kids kullanmaya yönlendirecekler. Üstelik uygulamanın büyük oranda Snapchat’i anımsattığını da gözden kaçırmamak gerekiyor.

Bu da normalde potansiyel Snapchat kullanıcısı olacak sayısız çocuğun küçük yaşta Facebook ekosistemine adapte olması ve Snapchat’ten uzaklaştırılması anlamına gelecek. Diğer bir deyişle, Zuckerberg yıllardır satın alamadığı Snapchat’te çok ağır bir çelme takma girişiminde bulundu.

Bu gelişmenin ardından zaten uzun zamandır gelir elde edemediği için hisseleri ağır hasar almış olan Snapchat’in şimdi bir de potansiyel kullanıcılarını Facebook’a kaptırma riski ile, borsada önemli bir kan kaybı yaşama riski bulunuyor.

Daha önce Twitter’da yaşandığı gibi, Snapchat’in homurdanmaya başlamış yatırımcıları platformun kurucusu Evan Spiegel’i her an koltuğundan indirip Snap’in başına profesyonel bir yönetici getirebilirler.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

İlginizi çekebilir