Techinside Google News
Techinside Google News

Sosyal medya platformları, yakında nükleer enerjiyle çalışabilir!

Sosyal medya platformları, resmen nükleer enerji ile çalışacak. Yenilikçi enerji politikalarıyla, karbon ayak izini minimize edilecek.
- Advertisement -

Meta, Facebook, WhatsApp, Instagram ve Messenger gibi dünyanın en popüler sosyal medya platformlarını işleten teknoloji devi olarak, 2030’ların başından itibaren veri merkezlerinin enerji ihtiyacını karşılamak için gigavat ölçekli nükleer enerji kullanmayı planladığını duyurdu.

Sosyal medya platformları, resmen nükleer enerji ile çalışacak

Şirket, bu hedef doğrultusunda Küçük Modüler Reaktörler (Small Modular Reactors – SMR) gibi yenilikçi nükleer teknolojilere yönelerek hem enerji güvenliğini artırmayı hem de çevresel etkileri azaltmayı amaçlıyor. Meta’nın vizyonuna göre nükleer enerji, veri merkezlerini desteklemekle kalmayıp çevresindeki topluluklara da enerji sağlayarak ekonomik büyümeye katkıda bulunacak.

Sosyal medya platformları, resmen nükleer enerji ile çalışacak.

Meta’nın platformlarının toplam günlük kullanıcı sayısı 3.29 milyarı aşarken, bu kadar büyük bir kullanıcı kitlesine hizmet eden veri merkezleri yoğun enerji tüketimiyle dikkat çekiyor. Şirket, bu altyapıyı geleceğin teknolojileriyle uyumlu hale getirmek ve yapay zeka ile daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için nükleer enerjiyi ideal bir çözüm olarak görüyor. Coğrafi sınırlamalar olmaksızın, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve baz yük gücü sağlanması konusunda iş ortaklarıyla iş birliğine açık olduğunu belirten Meta, yenilikçi enerji politikalarıyla karbon ayak izini minimize etmeyi hedefliyor.

Meta’nın yanı sıra Google, Microsoft ve Amazon gibi teknoloji devleri de benzer enerji stratejileri geliştiriyor. Google, 500 megawatt kapasiteye sahip birden fazla reaktör inşa etmeyi planlarken, Microsoft, ABD’deki Three Mile Island nükleer santralini yeniden devreye almayı hedefliyor. Amazon ise operasyonlarını desteklemek için nükleer enerji kullanımını gündemine aldı. Bu durum, teknoloji sektörünün yalnızca dijital inovasyonla değil, enerji altyapısında da sürdürülebilir çözümler geliştirmeye odaklandığını gösteriyor. Bu yeni yönelim, enerji verimliliğini artırırken, yenilikçi teknolojilerin hem ekonomik büyümeyi hem de çevresel sürdürülebilirliği desteklemesini amaçlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:10:42

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir