Etiket: KVKK

Veri gizliliğinde en önemli kural etik değerler

İstanbul Bilgi Üniversitesi, uluslararası ve multidisipliner bir platform yaratmak amacıyla “2. İstanbul Gizlilik Sempozyumu”nu düzenledi İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen “İstanbul Gizlilik…

Veri ihlal bildirimleri ilgili kişileri koruyor

Veri işleyen şirketler, veri ihlali yaşamaları durumunda bunu Kişisel Verileri Koruma Kurumuna ve verisi ihlal edilen kişilere bildirmek zorundalar Kişisel veri ihlal bildirimleri, ihlalden etkilenen kişiler hakkında ortaya çıkabilecek olumsuz…

KVKK’dan izinsiz fotoğraf ve görüntüye kokartlı önlem

KVKK, düzenlediği konferans, toplantı ve seminerlerde sunduğu kokart tercihleriyle, katılımcıların görüntü ve fotoğrafının izinsiz çekilmesinin önüne geçiyor Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), toplantı, seminer, konferans gibi etkinliklerde izinsiz görüntü ve…

Facebook’a 1,6 milyon TL’lik veri ihlali cezası

KVKK, Facebook sisteminin birbirinden farklı üç özelliği olan “başkasının gözünden gör”, “doğum günü kutlayıcı” ve “video yükleyici”nin etkileşimi sonucunda oluşan bir hatadan kaynaklanan veri ihlali tespit etti Kişisel Verileri Koruma…

KVKK: Bilgilerinizin silinmesini istemek hakkınız

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, her vatandaşın kişisel bilgilerinin kanun kapsamında güvence altında olduğunu açıkladı Kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak tanımlanabilir kılan her türlü bilgi kişisel verilerimiz olarak sayılıyor. Kişisel veri,…

KVKK’dan TEB’e veri ihlali incelemesi

KVKK, TEB’ e veri ihlali incelemesi başlattı. 25 binden fazla kişinin banka dışına çıkarıldığı belirtiliyor  Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Türk Ekonomi Bankası’na (TEB) kişisel verilerin ihlaline ilişkin inceleme başlatıldığını…