Etiket: KVKK

KVKK’dan kişisel verilerin korunması için Covid-19 değerlendirmesi

KVKK, koronavirüs ile mücadelede sağlık çalışanları ve işverenlerin kişisel verilerin korunması alanında nelere dikkat etmesi gerektiğini açıkladı Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Covid-19 ile mücadelede kişisel verilerin korunması alanında bilinmesi…

TEB’le ilgili kişisel veri ihlali bildirimi

Banka, yaklaşık 7 bin müşterisiyle ilgili kredi skorlarının üçüncü şahıslarla paylaşıldığını bildirdi Türk Ekonomi Bankası (TEB), yaklaşık 7 bin müşterisine ait kredi skorlarının üçüncü şahıslarla paylaşıldığını açıkladı. Konuya ilişkin TEB’in…

Gratis ile ilgili kişisel veri ihlali bildirimi

Şirket 2 binden fazla müşterisinin verilerinin çalındığını açıklandı Kişisel bakım marketi Gratis 2 binden fazla müşterisinin verilerinin çalındığını açıkladı. Şirketin Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) yaptığı açıklamaya göre, 2 bin…

KVKK ile ilgili doğru bilinen beş yanlış

Siber saldırılar, alınmayan önlemler, yerine getirilmeyen sorumluluklar ve doğru güvenlik altyapılarının oluşturulmaması, şirketlerde veri ihlallerine neden oluyor Kişisel verilerin korunması için ciddi önlemlerin alınması ve gerekli sorumlulukların yerine getirilmesi gerekiyor….

Verilerle ilgili düzenlemeler yatırımcıları teşvik ediyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kişisel Verilerin Korunması ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü Konferansı, kamu ve özel sektörü bir araya getirdi. Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) düzenlediği konferansta, kişisel verilerin…

Microsoft Türkiye’den veri ihlali bildirimi

Microsoft destek hizmetleri temsilcilerinin müşterilerle  yaptıkları etkileşimlere ilişkin bilgileri içeren bir veri tabanı sızdı Microsoft Türkiye, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na (KVKK) veri ihlali bildiriminde bulundu. Microsoft Türkiye’nin KVKK’ya bildirdiğine göre,…

KVKK uyumluluğu için gerekli 17 teknik tedbir

Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, şirketlerin tam kapsamlı KVKK uyumluluğu için dikkate alması gereken 17 teknik tedbirin bulunduğunu belirtiyor Her geçen gün şiddeti artan ve yapısı daha da karmaşıklaşan siber…

Veri gizliliğinde en önemli kural etik değerler

İstanbul Bilgi Üniversitesi, uluslararası ve multidisipliner bir platform yaratmak amacıyla “2. İstanbul Gizlilik Sempozyumu”nu düzenledi İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim ve Teknoloji Hukuku Enstitüsü tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen “İstanbul Gizlilik…

Veri ihlal bildirimleri ilgili kişileri koruyor

Veri işleyen şirketler, veri ihlali yaşamaları durumunda bunu Kişisel Verileri Koruma Kurumuna ve verisi ihlal edilen kişilere bildirmek zorundalar Kişisel veri ihlal bildirimleri, ihlalden etkilenen kişiler hakkında ortaya çıkabilecek olumsuz…

KVKK’dan izinsiz fotoğraf ve görüntüye kokartlı önlem

KVKK, düzenlediği konferans, toplantı ve seminerlerde sunduğu kokart tercihleriyle, katılımcıların görüntü ve fotoğrafının izinsiz çekilmesinin önüne geçiyor Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), toplantı, seminer, konferans gibi etkinliklerde izinsiz görüntü ve…

Facebook’a 1,6 milyon TL’lik veri ihlali cezası

KVKK, Facebook sisteminin birbirinden farklı üç özelliği olan “başkasının gözünden gör”, “doğum günü kutlayıcı” ve “video yükleyici”nin etkileşimi sonucunda oluşan bir hatadan kaynaklanan veri ihlali tespit etti Kişisel Verileri Koruma…

KVKK: Bilgilerinizin silinmesini istemek hakkınız

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, her vatandaşın kişisel bilgilerinin kanun kapsamında güvence altında olduğunu açıkladı Kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak tanımlanabilir kılan her türlü bilgi kişisel verilerimiz olarak sayılıyor. Kişisel veri,…

KVKK’dan TEB’e veri ihlali incelemesi

KVKK, TEB’ e veri ihlali incelemesi başlattı. 25 binden fazla kişinin banka dışına çıkarıldığı belirtiliyor  Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), Türk Ekonomi Bankası’na (TEB) kişisel verilerin ihlaline ilişkin inceleme başlatıldığını…