Techinside Google News
Techinside Google News

Tek tuşla ofis yönettiren platform NOVA

Geleceğin ofisleri için teknoloji ürünleri geliştiren PEAKUP'ın yeni IoT platformu NOVA tanıtıldı. NOVA, tek tuşla ofis yönettiriyor.

Uzun yıllardır birçok şirket evden çalışma modelini deniyor diyebiliriz. Ancak, son zamanlarda bu deneysel süreç, corona virüsün de etkisiyle, kalıcı hale gelmiş durumda. Tabii evden çalışma modeli hem çalışanlar hem de işverenler için hala birçok bilinmezi de içinde barındırıyor. Geleceğin ofisleri için teknoloji ürünleri geliştiren PEAKUP ise bu duruma el attı. PEAKUP’ın IoT platformu NOVA tanıtıldı.

PEAKUP’tan yeni IoT platformu NOVA

NOVA’nın en büyük faydası mekanlardaki fiziksel teması artırmak. Herkesin dokunduğu kapı koluna, klima için kumandaya ya da aydınlatma için düğmeye dokunmak gerekmeyecek. Parmak iziyle kapı açma dönemi de NOVA ile son buluyor. Tüm bunlar cep telefonu ya da bilgisayar ekranından tek tuşla yapılabilecek. Ateş ölçümü de temassız olarak yapılacak ve riskli kişinin girişine izin verilmeyecek. Ya da gün içinde ofiste ateşi yükselen bir kişi mekan içindeki ısı algılayıcılar sayesinde tespit edilebilecek ve ofisin hangi bölgelerinde dolaştığı, kimlere temas ettiği sistem üzerinden bulunarak, uyarı ve yönlendirme sistemleri devreye girecek.

- Advertisement -

Çalışanların sağlığı için yalnızca bunlar yeterli değil tabii ki. Hem sağlık hem de motivasyon için çalışan NOVA, havadaki tüm değişimleri analiz ederek herhangi bir olumsuz durumda sisteme bildirimler gönderiyor. Geleneksel havalandırma sistemlerinin ortamın sıcaklığını ölçüp, otomatik açılıp kapanması dışında bir fonksiyonu bulunmuyor. NOVA, bunlara ek olarak, yeterli aydınlatmanın olması, karbondioksit ve benzeri gazların ortamdaki yoğunluğu, hava akışı gibi koşullara göre ortamı izleyerek, en uygun koşullara getirilmesi için otomatik bir sistem yönetimi sunuyor. Sistem açma-kapama kararlarını tanımlanabilecek şartlara göre kendi verebiliyor. Metrekareye düşen insan sayısını tespit ederek, kalabalığın yoğunlaştığı bölgeyi uyarıyor. Risk durumunda tüm ofisin kapatılması yerine yalnızca belli kişilerin karantinaya alınmasında belirleyici rol oynuyor.

Bildiğiniz gibi artık toplantılar dijital. Fiziksel olarak gün içinde üçten fazla toplantı yapmak mümkün olmazken, bu sayı online’da 3 katına çıkabiliyor. Teams’te toplam günlük online yapılan toplantı dakikası 16 Mart Pazartesi günü 900 milyon iken 29 Nisan Çarşamba günü 4.1 milyar dakikaya ulaştı. Kullanıcı sayısı ise aynı zaman dilimlerinde 44 milyondan 75 milyona yükseldi. Tüm bu değişim fiziki toplantı odalarında da hem verimlilik hem de güvenlik başlıklarında ciddi beklentileri beraberinde getiriyor. NOVA, toplantı odalarına yerleştirilen cihazlar sayesinde, tıpkı ofis genelinde olduğu gibi hava kalitesi, insan yoğunluğu ve zaman kullanımı ölçüyor ve odaların rezervasyonunu sosyal mesafe kurallarına göre düzenliyor. Toplantı odalarına risk oluşturacak yoğunlukta kişi girmesi NOVA tarafından denetlenirken, mobil uygulama aracılığıyla toplantı notlarına ve toplantının performansına ilişkin çeşitli istatistiklere ulaşmak mümkün hale geliyor.

NOVA ile ilgili konuşan PEAKUP COO’su KadirCan Toprakçı şu bilgileri verdi;

“Ofiste çalışan sayısı şu anda her ne kadar az olsa da zamanla artacağı kesin. Ancak tüm dünyada 2021 yılı sonuna kadar iş gücünün yaklaşık yüzde 30’unun haftada birkaç gün evden çalışacağı tahmini yapılıyor. Şu anda bu oran yüzde 3,6. Ofis düzeninden vazgeçmeyenlerin pandemi kurallarına uygun olarak ofislerini yeniden dizayn etmesi şart”

Birçok kurumun evden çalışmaya geçmesiyle dijital iş yeri platformlarına olan talep 3 yünde yüzde 70 oranında arttı. Dışarıdan çalışan bir kişinin işverene sağladığı tasarruf yıllık, otalama 11 bin dolar civarında.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir