Site icon TechInside

Tesla Semi ön siparişe açıldı!

Tesla Semi ön sipariş

Tesla Semi, geçtiğimiz hafta Elon Musk‘ın sunumuyla resmi olarak duyurulmuştu. Taşımacılık sektöründe hem verimlilik hem de güvenlik anlamında önemli bir devrim yapma potansiyeli bulunan elektrikli tır modeli, bugün itibarıyla ön siparişe açıldı.

Tesla Semi fiyatları nasıl?

Web sitesi üzerinden alınmaya başlayan ön siparişler için iki farklı opsiyon sunuluyor. Standart model için 150,000 dolar fiyatla ön sipariş verilebilirken, ayrıca bir de 180,000 dolar fiyatlı farklı bir model daha bulunuyor. Bu arada eğer Founders. model alınmak istenirse 200.000 dolar ödemek ve bu parayı hemen vermek gerekiyor. Founders Series sizi sıranın en önüne alıyor ve ilk 1000 üretimde tırı almanızı sağlıyor.

Tesla Semi‘nin özelliklerini hatırlayacak olursak lansmanda verilen bilgilere göre %20 oranında dizel rakiplerine göre verimli olan araç, bugüne kadar gördüğümüz tırlardan farklı olarak sürücü koltuğu önde yer alıyor. Birçok güvenlik teknolojisini bünyesinde barındıran tır, ayrıca ölü noktaların görüntülenebilmesi için iki farklı ekranla birlikte geliyor.

Exit mobile version