Techinside Google News
Techinside Google News

Oyun pazarı Türkiye’de veri merkezi istiyor

Türk oyun sektörü büyükçe, altyapı ihtiyacı artıyor. Türkiye’deki oyun pazarı 464 milyon dolarlık gelir elde etti. Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği bu ivmenin daha yukarı tırmanacağına emin. Ülkemizde internet kullanımının yaygınlaşması, akıllı telefonlar ve 4.5G gibi yeni nesil belirleyiciler sayeside online oyun oynama oranı yüzde 54’e ulaştı. Bugün 22,5 milyon Türk oyuncu gerek akıllı telefonlarından, gerekse bilgisayar ve konsollarından online oyunlara bağlanarak eğleniyor. Elbette hızla büyüyen bu talebi karşılamak için güçlü veri merkezleri gerekiyor.

Bölgede sayısı hızla artan online oyuncuları desteklemek için gelişmiş bağlantı, yüksek yoğunluklu güç kaynağı ve bekleme süreleri gibi konular da oyun sektörü için her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Bu gereksinimler oyun şirketlerini daha dayanıklı altyapılara yönlendiriyor. Rekabet avantajını korumak isteyen oyun şirketleri veri merkezi operasyonlarını üçüncü partilere devretmenin önemini her geçen gün daha iyi kavrıyor; Türk oyun sektörü her zaman erişilebilir, dayanıklı ve ölçeklenebilir veri merkezi ortamlarına talep gösteriyor.

- Advertisement -

Türk oyun sektörü altyapı ihtiyacı artıyor

Zenium Türkiye Ülke Müdürü Aslıhan Güreşcier, Türkiye’deki online oyun pazarının hem oyuncu sayısı hem de pazara giren yeni oyun şirketleri bakımından hızlı bir büyüme evresinde olduğuna dikkat çekiyor. Güreşcier, bu dönemde oyun şirketlerinin, ürün geliştirme ve test aşamalarında doğru veri merkezi altyapısını kullandıklarından emin olmak ve talep üzerine büyük ölçekli teslimat çalışmalarını kolayca gerçekleştirebilmek için veri merkezinde dış kaynak kullanımına yöneldiğini gördüklerini söylüyor.

Güreşcier “Oyun yayıncılarının birincil önceliği, kullanıcılarına kesintisiz online oyun deneyimi sunabilmek. Bunun için şirketler, mobil ve devasa çok oyunculu online oyunlarda (MMOG) gecikme ve duraklama sürelerini azaltmaya odaklanıyor. Mevcut veri merkezlerine ek yatırım yapmak ise gereğinden fazla bütçe ve vakit harcanmasına neden olabiliyor. Üstelik bu veri merkezlerini gelecekte yeniden ölçeklendirmek hiç kolay değil. Bu noktada veri merkezi hizmetinde dış kaynak kullanımı çekici bir seçenek olarak öne çıkıyor” diyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir