Techinside Google News
Techinside Google News

USB flash bellek ömrü kaç yıl?

Halen dolaşımda olan çok fazla USB flash bellek var. peki USB flash bellek ömrü en fazla kaç yıl olabilir.
- Advertisement -

Bir flash sürücü satın aldığınızda kesinlikle kapasite, performans ve dayanıklılığın bu sırayla olmasını istersiniz. Ancak tam tersi özellikler sunan bir flash sürücü var : 8KB kapasite. Ancak bu kapasite, bu şekilde korunması gerektiğinde, 200 yıl dayanabiliyor. Vergiler dahil fiyatı 29,95 Euro ve mavi bir LED’i var.

USB flash bellek ömrü 200 yıl ölçüldü

Machdyne’in Blaustahl USB depolama aygıtı 8KB FRAM içerir ve potansiyel olarak 200 yıldan fazla dayanabilen uzun vadeli metin depolama için tasarlandı. Raspberry Pi RP2040 mikrokontrolcüsü içerir, bu da onu çok küçük bir depolama alanına sığabilmesi durumunda çeşitli güvenli depolama uygulamaları için uygun hale getiriyor.

Cihaz, ultra düşük güç tüketimi, yüksek yazma hızları (8KB’yi önemsiyormuşsunuz gibi) ve bir milyon milyar okuma/yazma döngüsü kapasitesine sahip son derece yüksek yazma dayanıklılığıyla bilinen FRAM’i (Ferroelektrik RAM) kullanıyor. İnanılmaz derecede yüksek bir maliyete sahip olmasına rağmen, performans açısından EEPROM ve NOR flaştan üstün olmasını sağlar. Blaustahl, donanım yazılımı için 4 MB NOR flash ve çoğu işletim sisteminde ek sürücü gerektirmeyen bir USB Tip-A erkek bağlantı noktası içeriyor.

8KB’lik bir cihazda neler saklayabilirsiniz? Biçimlendirmeye bağlı olarak birkaç sayfalık metin. Metinden bahsetmişken, atalarınızın arasında kendinizi utandırmamak adına Blaustahl, PuTTY ve Tera Term gibi seri iletişim programları aracılığıyla erişilebilen yerleşik bir metin düzenleyiciye sahip. Tekrar düşündüğümüzde, eğer yeterince cesursanız, şifrelerin, kripto para birimi anahtarlarının, notların ve geocaching verilerinin güvenli bir şekilde saklanması için bu onu ideal hale getiriyor.

FRAM, diğer depolama çözümlerine kıyasla uzun ömürlülüğü ve dayanıklılığıyla öne çıkıyor. Verileri 35°C’de 200 yıldan fazla tutabilir. Üreticiye göre 200 yıla kadar dayanan NOR flaştan ve benzer koşullar altında 16 ila 20 yıl dayanan NAND flaştan daha iyi performans gösteriyor. EEPROM ayrıca iyi bir veri saklama olanağı sunar, ancak FRAM’e kıyasla daha uzun yazma süreleri ve daha az yazma döngüleri vardır, ancak 8KB’de zaten umursamazsınız. Gelecekteki ürün yazılımı güncellemelerinin, cihazın güvenliğini daha da artıran şifreleme özelliklerini içermesi bekleniyor. Ürün yazılımı, şemalar ve muhafaza tasarım dosyalarının tümüne GitHub’da erişilebiliyor ve bu sayede kullanıcılar cihazı kendi ihtiyaçlarına göre keşfedip değiştirebiliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

 

 

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:01

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz