Techinside Google News
Techinside Google News

Uzaydan IoT bağlantısı!

Uzaydan IoT bağlantısı sunma konusunda ilk şirketlerden olan olan Sateliot, önemli başarılara imza atıyor. Gianluca Redolfi bu başarının sırrını açıklıyor.

Gianluca Redolfi ile yapılan bir röportaj, Apple, Sony ve Samsung tarafından belirlenen standartlarla uyumlu, uzaydan IoT bağlantısı sunan ilk şirket olan Sateliot hakkında daha fazlasını ortaya koyuyor. Bu şirket, ilk düşük dünya yörüngesi (LEO) nanosatellit setini piyasaya sürerek Nesnelerin İnterneti’ne (IoT) 5G kapsamı getirdi.

Uzaydan IoT bağlantısı

Hepimizin bildiği gibi dijitalleşme dünya çapında toplumları, işletmeleri, sağlığı ve eğitimi dönüştürdü. Şaşırtıcı bir şekilde avantajları dünya nüfusunun yalnızca yüzde 15’iyle sınırlı. Gianluca, hücresel kapsama alanı olmayan alanlara ışık tutuyor: “Sateliot’un amacı, her şeyi her yere veya herkese bağlamak” diyor. Küresel hücresel ağların önemli rolünü kabul ediyor. Ancak 90’ların ortasından beri devam eden bir sınırlamaya dikkat çekiyor.

- Advertisement -

Gianluca, bu hizmetin önemini açıklayarak, geleneksel olarak uydu üzerinden çalışan bir telefon istiyorsanız, o uydu ağı için tasarlanmış özel bir telefona ihtiyacınız olacağını ve bunun maliyetli olabileceğinin altını çiziyor. Temel olarak, bağlantıyı sağlamak için iki telefon taşımanız gerekir. Bununla birlikte, Sateliot’un 5G’ye yaklaşımı ve standardizasyonu sayesinde, günlük kullanılan herhangi bir cihaz, normal donanım kapsamının dışına çıktığında sorunsuz bir şekilde uydu kapsama alanına geçebiliyor.

Gianluca, “Farklı bir cihaza sahip olmanıza gerek yok. Arka uçta uydu üzerinden giden her yere kapsama alanı genişletiliyor” dedi. Ayrı bir cihaza ihtiyaç duyulmaması gerçek bir oyun değiştiricidir ve Gianluca’dan bunun sadece günlük faaliyetlerindeki bireyler için değil, aynı zamanda tüm sektörler için de geçerli olduğunu kısa sürede öğreniyoruz.

Örneğin, dünya çapındaki şirketler halihazırda “akıllı tarım” olarak adlandırılan şeye katkıda bulunarak çiftçilere ve tarım endüstrisine daha az kaynakla daha iyi sonuçlar elde etmelerine yardımcı oluyor. Bu, nem, sıcaklık, güneş ışığı, konum, rüzgar ve hatta böcek sesleri gibi çeşitli faktörleri izleyen cihazların kullanılmasını içerir. Bu cihazlar, su ve kimyasallar gibi kaynak tüketiminin optimize edilmesine yardımcı olarak daha iyi sonuçlara yol açıyor. Ancak hücresel ağların olmadığı alanlarda bilgi alma konusunda bir sınırlama ortaya çıkıyor. Bu noktada uydu bağlantısı kritik hale geliyor ve çiftçilere analiz için veri aktarımı ve eyleme dönüştürülebilir bilgiler sağlanıyor.

Gianluca, “ABD, Meksika, Brezilya, Güney Afrika, Nijerya ve Avustralya olabilir. Çin veya başka pek çok ülke olabilir. Özellikle tarım alanında önemli bir kapsam eksikliği var” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir