Techinside Google News
Techinside Google News

Websense yola Forcepoint olarak devam ediyor

2015’in Nisan ayında yurtdışındaki teknoloji yayınlarına düşen bir haber, bilgi güvenliği alanındaki en büyük işbirliklerinden birini açıklıyordu. ABD’nin savunma sanayiine yönelik önemli şirketlerinden biri olan Raytheon, Türkiye’de de özellikle bankacılık sektörüne sunduğu çözümlerle uzun yıllardır faaliyet gösteren Websense’e 1.57 milyar dolarlık bir yatırım yapmıştı. Hemen hemen aynı dönemlerde Websense de Avrupa’nın önde gelen ağ güvenliği firmalarından Stonesoft’un firewall ürünlerini bünyesine dahil etmişti.

Aradan geçen yaklaşık bir yılda bu üç büyük yapının birleşme süreci büyük ölçüde tamamlandı. Dün bir basın toplantısıyla duyurulan işbirliği ise yeni yapının üstlendiği 4D Siber Güvenlik Vizyonu’nu ve yeni şirket Forcepoint’u gün yüzüne çıkardı.

- Advertisement -

Forcepoint Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Kıdemli Direktörü Hüsamettin Başkaya ve Forcepoint Türkiye Ülke Müdürü Levent Turan tarafından duyurulan yeni vizyonun arkasında günümüzde daha da artan bulut kullanımı, iş dünyasındaki alışkanlıkların değişmesi ve en önemlisi siber saldırılarda yaşanan taktiksel değişiklikler bulunuyor. Hüsamettin Başkaya, yeni vizyonu; “Websense’in bilgi güvenliği sektöründe uzun yıllardır süregelen liderliği, Raytheon ve Stonesoft firewall ürünlerinin de eklenmesiyle yeni Forcepoint markası altında eşssiz bir hale geldi. Saldırıların sürekli yenilenen metotlarla kurumları tehdit ettiği günümüzde yeni nesil bir güvenlik şirketi olarak Forcepoint 4D Siber Güvenlik Vizyonunu ortaya koyduk. Bu vizyon ile birlikte Türkiye’de ve dünyada birçok sektörün bilgi güvenliğini sağlamaya emin adımlarla devam edeceğiz.” sözleriyle yorumluyor. Levent Turan ise uçtan uca ve entegre çözümlerin önemine değinerek; “Günümüzde tehditler çok farklı yollar ile ağlarmıza ve bilgisayarlarımıza sızabilyor. Web veya e-posta gibi yollar üzerinden gelen bu tehditler farklı zamanlarda gelebildiği gibi, her biri aynı anda da sistemleri etkilemeye çalışabiliyorlar. Bu sebeple web, e-posta, veri ve ağ güvenliği teknolojilerinin birbirleriyle doğal bir entegrasyon sağlayarak tehditlere karşı uçtan uca bir güvenlik sağlanması şart oluyor. Uçtan uca bütünleşik güvenlik sağlayan bir teknoloji yatırımı kurumlar için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Forcepoint olarak Stonesoft Next Generation Firewall ürün ailesinin de gücünü alan uçtan uca entegre güvenlik mimarimiz kurumları ihtiyacı olan bilgi güvenliğini güçlü bir şekilde sağlıyor.” ifadesini kullanıyor.

Forcepoint için yeni vizyon neleri içeriyor?

Forcepoint, şirketlerin ve kamu kurumlarının bulut, taşınabilir cihazlar, nesnelerin interneti gibi yeni teknoloji trendlerine güvenli bir şekilde adapte olmasını sağlayacak bir vizyon sunuyor. Forcepoint’in 4D Siber Güvenlik Vizyonu adını verdiği yeni ve gelişmiş güvenlik mimarisi, savunma, tespit etme, karar verme ve saldırıyı ortadan kaldırıp, sistemi normalleştirme olarak 4 ana adımı barındırıyor.

Tehditleri engellemek adına yapılan yatırımların ve harcanan iş gücününün yanında, saldırılar önlenirken engellenen iç ve dış ağ kaynakları nedeniyle çalışanların belli bir süre ihtiyaçları olan bilgilere erişememesi, kurumlar için çok büyük bir yük haline geliyor. Forcepoint bu noktadan hareketle kurumları, saldırıların web, e-posta ve veri ağlarından ya da çalışanlar üzerinden sisteme girmesine hazırlıklı hale getirme yolunu izliyor. Forcepoint 4D Siber Güvenlik Vizyonu ile günlük iş yaşam döngüsü içerisinde saldırılar analiz ediliyor ve en kısa sürede sistemden temizleniyor. Bu sayede iç ve dış ağ kaynakları engellenmeden verilerin korunması ve kurumların iş verimliliğinin artması sağlanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir