Techinside Google News
Techinside Google News

Yazılım toplayıcıları devleri birleştirdi

Yazılım container sistemleri dünyanın en büyük isimlerini tek bir çatı altında birleştiriyor.

bg1Taşımacılık alanında yaşanan devrimsel yenilikler, özel sistemler, fiziksel taşıma işlemlerinin uzaktan takibi ve otomasyon sistemleri sayesinde hızla ilerlerken, benzeri bir mantığı taşıyan yazılım taşıyıcıları da (software container) aynı düzlemde ilerliyor.

Kodlandıkları, yazıldıkları sistemlerden, terminallerden çok kolay ve kısa süre içerisinde uygulama ve benzeri içerikleri, farklı dizüstü bilgisayarlar ve diğer cihazlara taşıyan yazılım taşıyıcıları güçlenmeye devam ediyor. Amazon, Google ve Microsoft, Open Container Project adlı açık kaynak kodlu sistemin çevresinde birleşerek, yazılım taşıyıcı sistemleri için tek bir platformun önünü açıyorlar.

- Advertisement -

Pek tabii en önemli isimler, en büyükler arasından da çıkmıyor. Docker ve CoreOS adlı iki ayrı şirket artık birlikte çalışıyor, yazılım taşıyıcı platformu için çabalıyor. Böylece açık kaynak kod topluluklarının arzusu doğrultusunda, çeşitli uyumluluk sorunlarının da önüne geçilme şansı artıyor.

Yazılım taşıyıcıları uzun bir süredir işlerini yürütseler de, Docker’ın aynı adlı tool set’ini sunmasıyla işler biraz daha değişti. Google, Amazon ve Microsoft gibi isimler de bu işin içine girdiler. Docker taşıyıcılar için tek bir standart düşündü ancak geçtiğimiz yıl CoreOS, Docker’ın köklerinden uzaklaştığını, açık kaynak kitlesinin isteklerini daha öne aldıklarını dile getirdi. Böylece CoreOS yeni bir taşıyıcı sistemini, Rocket’ı ortaya çıkarttı. Bu yeni Open Container Project standardı ise (RunC), Docker ve Rocket arasındaki uyumluluğu hedefliyor. Hatta Docker’ın attığı bir tweet’e göre, RunC taşıyıcıları Windows platformunda dahi çalışabilecek.

Open Container Project katılımcılarının listesi bir hayli geniş. Linux Foundation çatısı altında var olan isimler arasında, mazon Web Services, Apcera, Cisco, CoreOS, Docker, EMC, Fujitsu Limited, Goldman Sachs, Google, HP, Huawei, IBM, Intel, Joyent, Mesosphere, Microsoft, Pivotal, Rancher Labs, Red Hat, ve VMware bulunuyor; böylece pek çok dev bir araya gelmiş oluyor.

Son yıllarda iyice alışıldık hale gelen bu mega-birliktelikler arasında, 2013 yılındaki, Cisco, Brocade ve Microsoft ile bazı isimler dikkat çekmişti. Topluluk, Open Daylight adlı yeni nesil ağ teknolojileri için bir açık kaynaklı sistem standartına dönüşmeyi hedefledi. Internet of Things (Nesnelerin İnterneti) grubu AllSeen Alliance, drone teknoloji birliği Dronecode ve Node.js programlama platformu üzerine çalışan isimler bir diğer birlik arasında yerlerini almıştı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir