Techinside Google News
Techinside Google News

Yönetilen hizmetlerin pazar payı 300 milyar dolara koşuyor

Yeni bir araştırma raporuna göre yönetilen hizmetler sektörünün pazar hacmi, 2023’e kadar 282 milyar dolara ulaşacak.  

Günümüzde şirketler artık üretkenliklerini artırmak ve iş kesintisi olasılıklarını ortadan kaldırmak için IT süreçlerini yönetilen hizmet sağlayıcılarına devrediyor. Yönetilen hizmetler sektörü ile ilgili hazırlanan yeni bir rapor, şirketlerin bu iş modeline olan ilgisinin gitgide artacağını gösteriyor. 

- Advertisement -

Pazar Payı 4 Yılda 100 Milyar Dolar Artacak!

Tüm şirketler, operasyonel süreçlerini eksiksiz şekilde gerçekleştirebilmek için IT sistemlerine sırtını yaslıyor. Şirketlerin karmaşık IT altyapılarını günlük olarak yönetme ve sistem performanslarını sürekli artırma ihtiyaçları, yönetilen hizmetlere olan gereksinimin de gün geçtikçe artacağını gösteriyor.

2023 Yönetilen Hizmetler Tahmin Raporu’nda, 2018’de 180 milyar dolara ulaştığı belirtilen yönetilen hizmetler sektörü pazar payının yıllık ortalama %9,3 büyümeyle 2023’e kadar 282 milyar dolara çıkması bekleniyor. Araştırmacılar, şirketlerin en çok IT altyapılarına ve veri merkezlerine yatırım yapacağını öngörüyor.

En Çok Sağlık Sektöründe Yaygınlaşması Bekleniyor

Büyük hastaneler, sağlık merkezleri, kan veya doku işleme merkezleri ile klinikler, hastalarla ilgili kritik derecede fazla veri üretiyor. Bu kurumlarda oluşan herhangi bir altyapı sorunu veya güvenlik sızıntısı iş akışını bozarak hem kendileri hem de hastalar için oldukça büyük zarar yaratıyor. Bu nedenle sağlık sektörü, IT altyapılarını yönetmek adına ancak yönetilen hizmet sağlayıcılarından destek alarak hizmet kalitelerini artırabiliyor.

Şirketlerin büyüklüğünün yönetilen servislere olan taleplerini nasıl etkilediğini de inceleyen rapor, bu servislerin KOBİ’lere oranla şimdilik büyük şirketler tarafından daha fazla tercih edildiğini ortaya çıkartıyor. Önemli ölçüde veriyi bir araya getirip korumaya çalışan büyük şirketlerde yönetilen hizmetler, oldukça etkili bir rol oynuyor. Aralarında yaşanan rekabetin daha yüksek olması ve güvenlik tehditlerini daha yoğun hissetmeleri de büyük şirketleri yönetilen hizmetleri kullanmaya iten diğer faktörler arasında bulunuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir