Techinside Google News
Techinside Google News

2050 yılını ve sonrasını dünyaya bir Türk anlatacak

Dünya Fütüristler Kongresi’nden Türk Fütürist Halil Aksu’ya davet geldi.
Halil Aksu
Halil Aksu

GelecekHane’nin kurucusu ve Baş Fütüristi Halil Aksu, 24-26 Temmuz tarihleri arasında ABD’nin San Francisco şehrinde gerçekleşecek 2015 Dünya Fütüristler Kongresi’ne konuşmacı olarak katılacak. Türkiye’ye getirdiği Maker Hareketi ve son dönemdeki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken GelecekHane’nin kurucusu Halil Aksu, Dünya Fütüristler Kongresi’ne (World Future Society Conference) Türkiye’den davet edilen tek fütürist oldu.

Halil Aksu, kongrede yapacağı konuşmada GelecekHane’nin en önemli çalışma alanlarından olan nesnelerin interneti, büyük veri, robotlar, insansız araçlar ve yapay zeka konularına değinerek öngördüğü dijital gelecek vizyonunu paylaşacak. Akıllı şehirlerin, akıllı mağazaların, akıllı bankaların, akıllı okulların ve akıllı hastanelerin giderek yaygınlaşacağını düşünen Aksu, konuşmasında 2050 yılına ve ötesine yönelik paylaşımlarıyla katılımcılara ilham verecek ve yeni ufuklar açacak.

- Advertisement -

Gelecek hakkında araştırma yapan, düşünen ve potansiyel gelecek senaryolarını ortaya koyan kişilerin oluşturduğu ilk birlik olan Dünya Fütüristler Birliği, 1996 yılından bugüne düzenlediği Dünya Fütüristler Kongresi ile tüm dünyadaki başarılı fütüristleri bir araya getiriyor. 2015 Dünya Fütüristler Kongresi’ne bu yıl Türkiye’den davet edilen tek konuşmacı Halil Aksu oldu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir