Techinside Google News
Techinside Google News

Yapay zeka hastalık tespitinde kullanılıyor

Huntington hastalığının tespitinde yenilikçi teknolojiler kullanılıyor. Yapay zeka hastalık tespiti için tahminlerde bulunarak doktorlara yardımcı oluyor.

Hindistan’da Huntington hastalığının tespitinde yenilikçi teknolojiler kullanılıyor. Yapay zeka hastalık tespiti için tahminlerde bulunarak doktorlara yardımcı oluyor.

Yapay zeka hastalık tahmininde kullanılıyor.

Nöronaların yapısını bozan ve ölümcül bir hastalık olan Huntington hastalığının tespiti için yenilikçi teknolojiler kullanmaya başladı. IBM, Hindistan’da bu hastalığın tespiti için yeni bir yapay zeka sistemi geliştirdi.

- Advertisement -

Geliştirilen yapay zeka, hastalarda Huntington hastalığı semptomlarının olup olmadığına bakıyor. Bu semptomların ne kadar sürede hastayı etkisi altına alacağına yönelik de tahminlerde bulunuluyor.

Araştırmacılar, Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) ve MR taramalarını kullanarak eğittiği yapay zekayla, dokudan yayılan sinyallerin zaman içinde gösterdiği değişiklikleri analiz ediyor.

Sistem şu an için tedaviyi kolaylaştırma gibi bir imkan sunmasa da teşhisi daha kolay hale getiriyor. Semptomları genellikle 30 ila 40’lı yaşlarda görülen Huntington hastalığı teşhisinin daha erken yaşlarda yapılabilmesi hedefleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir