Techinside Google News
Techinside Google News

Yapay zeka etik sorunlara yol açıyor

Capgemini tarafından yapılan bir araştırmaya göre yapay zeka etik sorunlara yol açıyor. Şirketlerin yüzde 90’ı bu sorunla karşı karşıya.

Capgemini tarafından yapılan bir araştırmaya göre yapay zeka etik sorunlara yol açıyor. Şirketlerin yüzde 90’ı bu sorunla karşı karşıya.

Yapay zeka etik problemlerle karşı karşıya

Yapay zekanın iş süreçlerinde git gide etkin bir rol oynaması, bu alanda uygulanan stratejilerin ne kadar doğru olduğu konusunda da tartışmalara neden oluyor. Fransa merkezli danışmanlık şirketi Capgemini, yapay zekanın sektörel etkilerine yönelik bir araştırma yayınladı.

- Advertisement -

Araştırma sonuçlarına göre yapay zeka destekli sistemler kullanan şirketlerin yüzde 90’ı, etik sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Ayrıca araştırma sonuçları, hem tüketicilerin hem de kuruluşların yapay zekadan yeteri kadar memnun olmadığını gösteriyor. Yine de pandemi nedeniyle müşterilerin temassız ve dijital sistemler arıyor olması, bu alandaki etkinin büyük olduğunu gösteriyor.

Araştırma sonuçları, tüketicilerin yüzde 68’inin yapay zekanın adil ve ön yargısız olmasını istiyor. Ancak kuruluşların yüzde 53’lük bir kısmı müşterilerin bu isteğini önemsiyor. Ayrıca yüzde 46’lık bir kesin yapay zeka sistemleri bağımsız şirketler tarafından denetliyor.

Ayrıca yapay zeka, şirketleri yasal inceleme konusunda da zor durumda bırakabiliyor. Yapay zekanın karlarıyla iş süreçlerini yönlendiren şirketlerin yüzde 60’ı yasal denetim gördü.

Capgemini araştırması, şirketlerin yapay zeka çalışmalarında müşterilere bilgi vermekte geri kaldığını gösteriyor. 2019 yılında şirketlerin yüzde 73’ü tüketicilere bilgi verirken, 2020 yılında bu oran yüzde 59’a geriledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir