Techinside Google News
Techinside Google News

Tesla otopilot modunda 600 km gitti

Tesla otopilot modu için iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Tam Otonom Sürüş (FSD) özelliği için yapılan beta testlerinde 600 km yol gidildi.

Tesla otopilot modu için iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Tam Otonom Sürüş (FSD) özelliği için yapılan beta testlerinde 600 km yol gidildi.

Tesla otopilot modu için yeni testlere başladı

Tesla otopilot modu için bunun aslında tamamen otonom sürüş anlamına gelmediğine yönelik birçok kez açıklama yapmıştı. Hatta otopilot isminin sürücülerde yanlış izlenim oluşturduğu ve bu nedenle isim değişikliğine gidilebileceği de konuşulmaktaydı.

- Advertisement -

Ancak Tesla’nın otopilot özelliğinin bir hayli başarılı olması, sürücüler tarafından tercih sebebi olmaya devam ediyor. Ekim 2020’de Elon Musk, Tam Otonom Sürüş (FSD) özelliği için beta testlerine başlamıştı. Büyük bir merak konusu olan bu tam otonom sürüş özelliği için bir video da yayınlandı.

Videoda Tesla Model 3 aracın 614 km’lik yolu tamamen otonom bir şekilde, neredeyse sürücü müdahalesine hiç ihtiyaç duymadan gittiği görülüyor. Bu yolculuk, San Francisco’da başlayıp Los Angeles’ta son buluyor. Ayrıca FSD, şehir içinde ve otoyollarda çok başarılı bir performans gösteriyor.

FSD testlerini gerçekleştiren sürücü, yolda bir engelden kaçınmak için sadece bir saniyeliğine aracın kontrolünü el aldığını söylüyor. Ayrıca yakıt için istasyona girdiğinde de kendisinin müdahalesinin gerektiğini belirtiyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir