Techinside Google News
Techinside Google News

Yazılım yatırımları büyüme stratejisini destekliyor mu?

Yazılım yatırımlarını optimize etmek ve daha iyi kullanmak için şirketler bir uygulama rasyonelleştirme denetimi gerçekleştirebilir.

Yazılım yatırımlarını optimize etmek ve daha iyi kullanmak için şirketler bir uygulama rasyonelleştirme denetimi gerçekleştirebilir.

Şekillendirilebilir mimarilerin itici gücü, toplam deneyim stratejilerine yatırım yapan kuruluşlara dayanmaktadır. Araştırmalar, birçok üst düzey BT liderinin artık çalışan deneyimiyle (yüzde 46) ölçüldüğünü ortaya koyuyor. Bu, neredeyse müşteri deneyimiyle ölçülenler (yüzde 48) kadar yüksek.

- Advertisement -

2023’te, artan sayıda lider kuruluş toplam deneyime (TX), özellikle kesiştikleri alanlarda hem müşterilerin hem de çalışanların yolculuklarını iyileştirmenin bir yolu olarak bakacak.

Bu strateji, önemli müşteri ve çalışan deneyimi girişimlerinin temelini oluşturan mevcut teknoloji yatırımlarını yeniden kullanarak üstün paylaşılan deneyimler yaratacak ve ek iş değeri sağlayacaktır.

Gartner, 2026 yılına kadar büyük kuruluşların yüzde 60’ının iş modellerini “birinci sınıf müşteri ve çalışan savunuculuğu seviyelerine” ulaşmak üzere dönüştürmek için TX kullanacağını tahmin ediyor. 2024 yılına kadar, eksiksiz bir deneyim sağlayan kuruluşlar, hem CX hem de EX için memnuniyet ölçütlerinde rakiplerini yüzde 25 oranında geride bırakacak.

Araştırmalar, yüksek bir toplam deneyim sunmak için BT ve iş ekipleri arasında iyileştirilmiş işbirlikçi süreçlere ihtiyaç olduğunu gösteriyor. BT artık sadece bir teknoloji sağlayıcı değil; BT artık iş açısından kritik sorunları çözüyor, önemli iş hedeflerini ele alıyor ve teknolojiyle rekabet avantajları geliştirmeye yardımcı oluyor. Bu değişim, BT ve iş ekiplerinin stratejik hedefler için daha yakın işbirliği içinde çalışmasını gerektiriyor.

Kesintisiz  dijital deneyimler oluşturmak için gereken veriler genellikle birden çok sistemde bulunur. Ortalama bir kuruluş şu anda 976 farklı uygulama kullanıyor, ancak bu sistemlerin birçoğunun bağlantısı zayıf. Aynı araştırma, ortaya çıkan veri silolarının, kuruluşların yüzde 90’ı için entegre kullanıcı deneyimleri yaratmanın önünde bir engel olduğunu gösteriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir