Techinside Google News
Techinside Google News

Endüstri 4.0 ile dijitalleşmenin büyümesi devam ediyor

Endüstri 4.0 ile dijitalleşmenin büyümesi imalat sektörü başta olmak üzere birçok sektör için devam ediyor. Yapay zeka ve otomasyon bu dönemde ön plana çıkıyor.

Endüstri 4.0 ile dijitalleşmenin büyümesi imalat sektörü başta olmak üzere birçok sektör için devam ediyor. Yapay zeka ve otomasyon bu dönemde ön plana çıkıyor.

Endüstri 4.0 ile dijitalleşmenin büyümesinde mevcut durum

Son yıllarda Endüstri 4.0 dijitalleşmesindeki önemli büyümenin imalat sektörü üzerinde büyük etkisi oldu.

- Advertisement -

Geleneksel, kağıt tabanlı yöntemlerden daha modern dijital çözümlere geçiş, tekstil ve gıdadan ilaç ve endüstriyel kimyasallara kadar her türlü üreticinin üretkenliklerini artırmalarına, maliyetlerini düşürmelerine ve böylece operasyonel olarak daha verimli olmalarına yardımcı oluyor.

Getac ve Statista tarafından yakın zamanda yapılan bir çalışmada, ABD’li üreticilerin dörtte biri dijitalleşmenin maliyetlerini zaman içinde yüzde 30’a kadar azaltabileceğine inandıklarını söyledi. Dijital dönüşüm geliştikçe, üreticilere sunulan yeni araç ve çözümlerin sayısı da artmaya devam ederek onlara çok çeşitli rekabet avantajları sunuyor. Öne çıkan en önemli araçlardan üçü, yarının zorluklarını bugünden karşılamaya yardımcı olan yapay zeka, genişletilmiş gerçeklik ve otomasyon oldu.

Endüstri 4.0 için Yapay Zeka

Tüm imalat endüstrilerinde yapay zeka kullanımının önümüzdeki beş yıl içinde yıllık yüzde 57,2 oranında büyüyeceği ve 2026 yılına kadar 14.02 milyar Euro’nun üzerinde bir pazar yaratacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle, üreticilerin BT’ye yatırım yapması kritik önem taşıyor.

İmalat sanayi otomasyonu

Robotların ve otomasyonun kullanımı, imalat sektörünün birçok bölümünde zaten bir gerçeklik haline geldi. Örneğin Almanya’da, üreticilerin tahminen yüzde 59’u bu teknolojileri bir şekilde zaten kullanıyor. Sonuç olarak, küresel robotik pazarının önümüzdeki beş yıl içinde yıllık yüzde 20 oranında büyümesi ve otomasyonun 2018 ile 2025 arasında yılda yaklaşık yüzde 9 büyümesi bekleniyor. Toplam hacmin 2026 yılına kadar yaklaşık 62.13 milyar euro olması bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir