Techinside Google News
Techinside Google News

EoT pazarı 3.3 milyar cihaza ulaşacak

Vodafone nesnelerin ekonomisine (EoT) yönelik yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre EoT pazarı 3.3 milyar cihaza ulaşacak.

Vodafone nesnelerin ekonomisine (EoT) yönelik yeni bir rapor yayınladı. Rapora göre EoT pazarı 3.3 milyar cihaza ulaşacak. Yeni bir rapora göre, birbiriyle doğrudan ticaret yapan bağlı cihaz sayısının 2030 yılına kadar 3.3 milyara ulaşması bekleniyor.

EoT’de cihaz ve pazar payı büyüyor

Vodafone tarafından yapılan ve STL Partners tarafından yürütülen rapor, 2024’te işlem gören mevcut 88 milyon cihaza göre önemli bir artış öngörüyor. Ayrıca, Nesnelerin Ekonomisinin (EoT) hızlı büyümesini ve yeni pazarlar ve gelir yaratma potansiyelini vurguluyor.

- Advertisement -

EoT, araçların, cihazların ve makinelerin güvenli bir dijital platform aracılığıyla birbirleriyle etkileşimde bulunabileceği ve işlem yapabileceği bir geleceği ifade ediyor. Rapor, EoT’nin 2030 yılına kadar toplam Nesnelerin İnterneti (IoT) pazarının yüzde 10’undan fazlasını, yüzde 68’lik bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) ile oluşturacağını öngörüyor.

İş fırsatını değerlendiren Vodafone, Digital Asset Broker (DAB) platformuyla 2022’de EoT pazarına girdi. Platform, çeşitli sektörlerden işletmelerin ürünlerini anında birbirine bağlamasına olanak tanıyarak karmaşık sistemler oluşturma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Vodafone DAB CEO’su Jorge Bento: “IoT her zaman silolar halinde çalıştı ve cihazlar yalnızca cihazın tedarikçisinin etki alanı içinde iletişim kuruyor. IoT alanındaki ve ötesindeki cihazlar, insanlar ve sensörler arasında sorunsuz birlikte çalışabilirlik, ortaklarımız ve ticari müşterilerimiz için muazzam bir para kazanma fırsatı sunuyor” dedi.

DAB platformuna bağlı cihazların ve hizmetlerin güvenilir olduğu doğrulanır ve bunlar arasında güvenli veri ve para alışverişi sağlanıyorr. Bu doğrulama süreci, tüketicilere güvenilir bir otoriteden güvenilir cihazlarla uğraştıklarını garanti ediyor.

Vodafone DAB Ürün Yönetimi Başkanı David Palmer: “EoT için büyük fırsat ve birincil gelir kaynağı, IoT cihazlarından ve sensörlerden gerçek zamanlı olarak veri üretmekten geliyor. Bunlar, akıllı sözleşmeler aracılığıyla sonraki işlemler için paraya çevrilebilir olaylar oluşturmak için yapay zeka algoritmalarını içeriyor” dedi.

Bağlantılı araçların 2030 yılına kadar en fazla EoT özellikli cihaza sahip olacağı tahmin ediliyor. Araç telematiğinin olgunluğu ve araçlar tarafından toplanan verilerin değeri, onları EoT entegrasyonu için birincil aday yapıyor. Ayrıca rapor, 2030 yılına kadar 1.2 milyardan fazla EoT özellikli akıllı şebeke cihazı ve 700 milyon tedarik zinciri cihazı olacağını tahmin ediyor. Akıllı şebekeler, enerji talebini tahmin etmek ve fazla kapasiteyi şebekeye geri satmak için yapay zeka ile analiz edilen IoT verilerini kullanabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir