Techinside Google News
Techinside Google News

Galbot insansı robot yatırımı alıyor

Galbot insansı robot yatırımı ile büyümeye devam ediyor. Son olarak 150 milyon dolarlık tur, insansı robotların yaygınlaşmasını destekleyecek.
- Advertisement -

Çinli robotik şirketi Galaxy General Robot Co. (Galbot olarak da biliniyor) son finansman turunu insansı robotlar için 150 milyon doların biraz üzerinde bir miktarla kapattı. Galbot’un toplam yatırımını 335 milyon dolara çıkaran tur, CATL ve Puquan Capital (CATL Capital) liderliğinde gerçekleştirildi. Tura Pekin Robotik Endüstrisi Fonu, Çin Kalkınma Bankası’nın CDB Bilim-Teknoloji İnovasyon Fonu ve GGV Capital de katıldı.

Galbot insansı robot yatırımı ile hızlanıyor

Galbot, robotlarının dünyayı daha insani bir şekilde anlamasını ve onunla etkileşim kurmasını sağlayan somut AI’ya özel bir odaklanmaya sahip. Şirkete göre, son yatırım, akıllı perakende ve endüstriyel otomasyonda belirli kullanım durumlarıyla daha fazla endüstriye ve eve hizmet etmek için robotunun gelişimini ilerletmek için kullanılacak.

Galbot, 2023’teki kuruluşundan bu yana önemli yatırımcı ilgisi gördü ve melek yatırım turunda 97 milyon dolar topladı. Galbot, bu yılın Mart ayında amiral gemisi robotu G1’i tanıttı. Tekerlekli, yarı insansı robot iki kola sahip ve hassas ve deforme olabilen nesneler de dahil olmak üzere malları alıp taşımak üzere tasarlandı.

Galbot: “Galbot G1, endüstriyel ve ev senaryolarında robotlarda devrim yaratmaya hazırlanıyor.  Son teknoloji yazılım ve donanım ortak tasarımıyla olağanüstü genelleştirilebilirlik ve verimlilik sağlıyor” dedi.

Şirket, Ocak ayında ayrıca, robotların özel bir eğitim gerektirmeden yeni görevleri anlamalarını ve bunlara uyum sağlamalarını sağlamak için simüle edilmiş fiziksel etkileşimlerle eğitilen GraspVLA adlı AI Görüntü-Dil-Eylem modelini de piyasaya sürdü. Galbot, bu ayın başlarında, küresel ölçekte yapay zekalı robotların ticarileşmesini hızlandırmak amacıyla Bosch’un yatırım kolu Boyuan Capital ile yeni bir ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

Galbot’un kurucusu Profesör He Wang: “Üretimin geleceği, gerçek dünya verilerinden öğrenebilen akıllı, uyarlanabilir sistemlerde yatıyor. Bosch ve Boyuan Capital ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde, akıllı üretim için küresel olarak rekabetçi Embodied AI çözümleri sunacak uçtan uca bir değer zinciri oluşturuyoruz” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

 

 

HABERLER

TÜMÜ

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz