Techinside Google News
Techinside Google News

NASA yıldızlararası kuyrukluyıldız keşfetti

NASA yıldızlararası kuyrukluyıldız keşfiyle ilgili açıklama yaptı. Bu yıldızın başka bir yıldız sisteminden geldiği belirtildi.
- Advertisement -

NASA, arka bahçemize giren bir yıldızlararası kuyrukluyıldız keşfetti. Uzay ajansı, bu hafta başında Şili’deki Atlas teleskopuyla hızlı hareket eden nesneyi tespit etti ve bunun başka bir yıldız sisteminden gelen bir kuyrukluyıldız olduğunu doğruladı.

Güneş sistemimizden geçen bilinen üçüncü yıldızlararası nesne ve Dünya için hiçbir tehdit oluşturmuyor. NASA’nın Yakın Dünya Nesneleri Çalışmaları Merkezi direktörü Paul Chodas: “Bu şeylerin bir yıldız mahallesinden diğerine gitmesi milyonlarca yıl sürüyor, bu yüzden bu şey muhtemelen yüz milyonlarca, hatta milyarlarca yıldır uzayda seyahat ediyor. Bilmiyoruz ve bu yüzden hangi yıldızdan geldiğini tahmin edemiyoruz” dedi.

NASA yıldızlararası kuyrukluyıldız için bilgileri açıkladı

En yeni ziyaretçi, Güneş’ten 416 milyon mil (670 milyon kilometre) uzakta, Jüpiter’in yakınında ve saniyede 37 mil (59 kilometre) gibi inanılmaz bir hızla buraya doğru geliyor. NASA, kuyruklu yıldızın Ekim ayı sonlarında güneşe en yakın yaklaşımını yapacağını, Mars ve Dünya yörüngeleri arasında hareket edeceğini, ancak kırmızı gezegene bizden daha yakın olacağını ve 150 milyon mil (240 milyon kilometre) güvenli bir mesafede olacağını söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki gökbilimciler, boyutunu ve şeklini belirlemek için resmi olarak 3I/Atlas olarak adlandırılan buzlu kartopunu izliyorlar. Chodas, The Associated Press’e 1 Temmuz’daki keşfinden bu yana 100’den fazla gözlem yapıldığını, kuyruklu yıldızın çekirdeğinin etrafında bir kuyruk ve gaz ve toz bulutu olduğuna dair ön raporlar olduğunu söyledi. Kuyruklu yıldız, güneşe çok yaklaşmadan önce Eylül ayına kadar teleskopla görülebilir olmalı ve Aralık ayında güneşin diğer tarafında yeniden ortaya çıkmalı.

Chodas, parlaklığına dayanarak kuyrukluyıldızın ilk iki yıldızlararası davetsiz misafirden daha büyük göründüğünü, muhtemelen onlarca kilometre çapında olduğunu söyledi. Ayrıca farklı bir yönden daha hızlı geliyor ve ana yıldızı bilinmese de bilim insanları onun Samanyolu galaksimizin merkezine daha yakın olduğundan şüpheleniyor.

Dünya’dan gözlemlenen ilk yıldızlararası ziyaretçi, 2017’de onu keşfeden Hawaii’deki gözlemevinin onuruna Hawaii dilinde keşif anlamına gelen Oumuamua’ydı. İlk başta bir asteroit olarak sınıflandırılan uzun Oumuamua, o zamandan beri bir kuyruklu yıldız olduğuna dair işaretler gösterdi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

 

 

HABERLER

TÜMÜ

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:15

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz