Techinside Google News
Techinside Google News

Sam Altman, Induced AI yapay zeka girişimini destekleyenler arasında yerini aldı!

Yapay zeka teknolojisi girişimlerin sayısı ve verilen destekler artıyor. İki gencin kurduğu Induced AI, Sam Altman'ın desteğini almayı başardı

Sam Altman, Peak XV ve Daniel Gross ile Nat Friedman’ın yapay zeka bağışı, iki genç tarafından kurulan ve işletmelere çok sayıda iş akışını daha önce keşfedilmemiş yollarla otomatikleştirmede yardımcı olmayı amaçlayan bir Induced AI yapay zeka girişiminin destekçileri arasında yer alıyor.

Bu yıl kurulan Induced AI, işletmelerin iş akışlarını düz İngilizce olarak girmelerine ve ardından genellikle arka ofisler tarafından yönetilen çok sayıda tekrarlanan görev için talimatları gerçek zamanlı olarak sözde koda dönüştürmelerine olanak tanıyor.

- Advertisement -

Platform, Chromium tabanlı tarayıcı örneklerini çalıştırıyor ve bir iş akışının çeşitli adımlarını tamamlamak amacıyla ekrandaki içeriği okumak ve tarayıcıyı insana benzer şekilde kontrol etmek için teknolojisini kullanıyor. Induced AI kurucu ortağı ve CEO’su Aryan Sharma, bir demoda bunun, tarayıcı örneklerinin bir API’ye sahip olmasalar bile web siteleriyle etkileşime girmesine olanak tanıdığını gösterdi.

Zapier, farklı uygulamaları birbirine bağlayan, işletmelere otomatik ve verimli iş akışlarına giden bir yol sunan API entegrasyon ekonomisine öncülük eden firmalar arasında yer alıyor. Platformun otomatik iş akışlarını kullanması, şirketlere, teknik süreçlerin derinlemesine anlaşılmasını gerektirmeden, operasyonları kolaylaştırma ve yenilik yapma mekanizması sağladı. Startup’ı 19 yaşındaki Ayush Pathak ile birlikte kuran 18 yaşındaki Sharma, Induced AI’in tarayıcıya özgü iş akışları için bir entegrasyon ekonomisi oluşturabileceğine inanıyor.

İş akışları, iki faktörlü kimlik doğrulama diyalogları da dahil olmak üzere karmaşık ve mantık odaklı süreçler olabilir. Sharma, uyarılmış yapay zekanın, ihtiyaç duyulduğunda belirli adımlarda insanın katılımını mümkün kılan ve geri kalanını özerk bir şekilde yöneten çift yönlü bir etkileşim sistemi uyguladığını söyledi.

“Chromium’un üzerinde, otonom iş akışı çalışmaları için özel olarak tasarlanmış bir tarayıcı ortamı oluşturduk. Karmaşık akışları gerçekleştirmek için kendi belleği, dosya sistemi ve kimlik doğrulama bilgileri var. Bildiğim kadarıyla, tarayıcıyı yerel yapay zeka aracısı kullanımı için yeniden tasarlama yaklaşımını ilk benimseyen biziz. Dolayısıyla karmaşık oturum açma işlemleri, 2FA, dosya indirme, verileri depolama ve yeniden kullanma, diğer otonom aracıların yapamayacağı şekilde mümkün.”

Bu tür talimatları programlamaya çalışan bir kişinin tüm HTML öğelerini etiketlemek gibi görevlerde saatler harcayabileceği mevcut modellerin aksine, Induced AI, manuel etiketleme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Sistemi, gerekli bilgileri İngilizce talimatlardan ayırt edebiliyor ve ince ayarlar için gerektiğinde bunları dinamik olarak ayarlayabiliyor.

Uyarılmış yapay zeka kesinlikle yalnız değil. Muhtemelen son aylarda X’te dolaşan birkaç benzer modern Robotik Süreç Otomasyonu konseptini görmüşsünüzdür. Ancak Sharma, Uyarılmış Yapay Zekayı diğerlerinden ayıran çeşitli faktörler olduğunu özellikle vurguluyor.

Sharma, şu anda yalnızca beş üyesi bulunan girişimin, son haftalarda çalışanların katılımı için Induced AI kullanan bir satış firması da dahil olmak üzere birkaç küçük ve orta ölçekli müşteriyi kaydettirdiğini; birçok yeni kullanım durumu üzerinde çalıştığını söyledi.

Induced AI Salı günü yaptığı açıklamada, tohum finansman turunda 2,3 milyon dolar topladığını ve yatırımcılarının arasında SignalFire, Untitled Ventures, SV Angel, Superscrypt, Balaji Srinivasan, Julian Weisser, IDEO Colab ve OnDeck’in yer aldığını söyledi.

“RPA 3.0’ın tanımı uyarılmışlıktır. SignalFire’dan Elaine Zelby, yaptığı açıklamada, yalnızca gerçek insan benzeri etkileşim ve verimlilik sağlama konusunda ileriye doğru büyük bir adım atmakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcıların iş akışlarını doğal dilde tanımlamalarına ve paralel aracıları herhangi bir arka ofis iş akışında yürütmelerine olanak tanıyarak erişimi demokratikleştiriyor.” dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:39

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir