Techinside Google News
Techinside Google News

Uzaktan çalışmada maaş politikası nasıl olmalı?

Çoğu şirket, çalışanlarının ofiste daha az zaman harcama isteğine olumlu yanıt verdi ve çalışanlarının değerinin, işlerini yapmayı seçtikleri yerle pek ilgisi olmadığını kabul etti.

Çoğu şirket, çalışanlarının ofiste daha az zaman harcama isteğine olumlu yanıt verdi ve çalışanlarının değerinin, işlerini yapmayı seçtikleri yerle pek ilgisi olmadığını kabul etti. Aslında, şirketler ihtiyaç duydukları geliştiricileri işe almak için esnekliğin bir ön koşul olması gerektiğini anlayarak, en yüksek ücretli teknoloji işlerinden bazıları artık uzak roller olarak sunuluyor.

Örneğin Airbnb, kısa süre önce yeni ‘her yerden çalışma’ (veya WFA) politikasını duyurdu. Şirket çalışanları, ücretlerinde herhangi bir değişiklik olmaksızın evden veya ofisten çalışmakta özgür hale geldi.

Şirket, yeni WFA politikasını “dünyadaki en esnek çalışma politikalarından biri” olarak tanımlıyor. Burada önemli bir pazarlama aracı olduğu kesin ancak bu, ileriye dönük tek yolun esnek çalışmayı yeni standart model olarak benimsemek olduğunu kabul eden ileri görüşlü bir şirketin sağlam bir örneğidir.

Tüm işverenler böyle bir yaklaşım benimsemez. Facebook ve Google dahil olmak üzere bir dizi teknoloji şirketi, personelin hareket etmesine izin veriyor.

Anketler, düzgün bir şekilde yapılan uzaktan çalışmanın üretkenliği ve katılımı artırabileceğini  ve daha iyi bir iş-yaşam dengesi sayesinde önemli refah faydaları getirebileceğini defalarca ileri sürüyor. Yine de dezavantajları var: uzaktan çalışmak sizi daha üretken yapabilir, ancak en azından sizi daha az yenilikçi yapacağına dair bir öneri de var.

Çalışanlara, işlerini yapmayı seçtikleri yerde değil, iş üzerindeki etkileri için ödeme yapılmalıdır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:07:03

Masterpass 2023’te rekor kırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir